23-10-2019

IBM kondigt updates voor public cloud en Watson-portfolio aan

Deel dit bericht

Ondernemingen verplaatsen hun missie-kritische workloads naar de cloud, constateert IBM. Om dit te realiseren moeten ondernemingen op een veilige manier data, workloads en apps implementeren, uitvoeren en beheren in on-premise, private en public cloud omgevingen. Daarnaast zetten ondernemingen ook technologieën zoals Artificial Intelligence in om concurrentievoordeel op te bouwen en klanten optimale ervaringen te bieden. Om ondersteuning te bieden aan deze behoeften onthult IBM updates voor haar public cloud en Watson portfolio en voorziet Cloud Pak for Data van nieuwe AI-mogelijkheden.

IBM heeft uitbreidingen aangekondigd voor haar public cloud, waardoor het volgens IBM een zeer veilige open en enterprise-ready cloud is. BNP Paribas Fortis en Home Trust Select hebben inmiddels besloten om hun missie-kritische workloads te laten draaien op IBM Cloud.

De IBM public cloud bevat de volgende uitbreidingen:
• Keep Your Own Key - Een nieuwe cryptografische technologie die organisaties de mogelijkheid biedt om volledige controle te krijgen over hun versleutelde keys, waardoor zij de enige zijn die toegang hebben tot hun data.
• Verhoogde bandbreedte tot 100 Gbps voor IBM next-gen virtuele servers in de cloud. Dankzij deze uitbreiding is de IBM public cloud hyperscale-ready en krijgen klanten toegang tot IBM public cloud services. Organisaties kunnen hierdoor hun netwerken sneller opschalen binnen een gecontroleerde, veilige omgeving die geschikt is voor gevoelige workloads.
• Een uitbreiding van IBM's wereldwijde cloud datacenter footprint – Inclusief nieuwe multi-zone regio's (MZR) in Toronto en Osaka (tegen 2020). Deze nieuwe regio’s zullen klanten helpen met een versnelde implementatie van missie-kritische workloads en applicaties in hybride cloudomgevingen en zorgt tevens voor toegang tot een consistente set IBM public cloud-services.
• IBM Power System hardware infrastructuur is nu beschikbaar voor klanten – Deze infrastructuur wordt ook gebruikt voor, Summit en Sierra, de snelste en slimste supercomputers ter wereld. Organisaties kunnen hierdoor hun AI-workloads sneller opschalen voor betere prestaties en een hogere productiviteit.

IBM Watson portfolio
IBM heeft daarnaast belangrijke verbeteringen op het gebied van AI aangebracht bij de core Watson technologieën: Watson OpenScale, Watson Assistant, Watson Discovery en haar geïntegreerde analytics dataplatform, Cloud Pak for Data. De updates helpen organisaties om barrières op het gebied van AI te overwinnen, zoals het detecteren van ‘drift’ in AI-modellen of het herkennen van nuances in de menselijke stem. De nieuwe innovaties kunnen bovendien draaien op iedere cloud via het Cloud Pak for Data platform van IBM. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudig hun enorme datastores met AI verbinden.

Meer informatie: IBM

Partners