20-11-2019

OutSystems lanceert AI-assistent voor applicatieontwikkeling

Deel dit bericht

OutSystems integreert artificial intelligence en machine learning in haar software om de bouw van applicaties te versnellen. De AI-assistent moet professionals helpen om de volgende beste actie te bepalen in het ontwikkelproces. De assistent maakt daarvoor gebruik van miljoenen geanonimiseerde code- en applicatiepatronen.

OutSystems kondigde twee jaar geleden het artificial intelligence-initiatief OutSystems.ai aan. Inmiddels heeft het bedrijf diverse methoden getest en verfijnd om met behulp van kunstmatige intelligentie het ontwikkelproces te versnellen. Met de lancering van deze nieuwe functie wil OutSystems ervoor zorgen dat IT-professionals productiever zijn, terwijl zij citizen developers kunnen begeleiden in het ontwikkelproces.

António Alegria, head of artificial intelligence bij OutSystems: “Wij streven ernaar om applicatieontwikkeling honderd keer sneller te maken. Om dat te bereiken moeten intelligente tools het werk van ontwikkelaars en business professionals versterken. Met behulp van onderzoek en samenwerking met diverse onderzoeksinstellingen zijn we erin geslaagd om een AI-assistent te creëren die professionals helpt om productiever en effectiever te zijn.”

Partners