02-12-2019

TechBinder en Schneider Electric werken aan Augmented Reality

Deel dit bericht

TechBinder en Schneider Electric hebben een innovatie- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met deze overeenkomst bezegelen zij hun samenwerking om de open IoT-architectuur EcoStruxure naar de maritieme en procesindustriële markt te brengen. Het partnership richt zich op de propositie van EcoStruxure Augmented Operator Advisor. Deze software stelt gebruikers in staat om informatie uit complexe installaties te verzamelen, ordenen en visualiseren door middel van Augmented Reality.

Augmented Reality voor realtime diagnose en vereenvoudigd onderhoud
EcoStruxure Augmented Operator Advisor presenteert zowel contextuele informatie als realtime data over machines en maakt het mogelijk virtuele objecten te projecteren op de bestaande installatie. Het stelt de operator in staat eenvoudig storingen te detecteren en met behulp van de juiste documentatie direct te verhelpen. De software maakt het mogelijk stap-voor-stap vaste procedures te loggen en doorlopen, waardoor overdracht en operator training worden vereenvoudigd. Hiermee kan de operator complexe installaties eenvoudig inzichtelijk maken, efficiënter onderhoud plegen en downtime verkorten.

TechBinder ondersteunt klanten in de maritieme en industriële markt om het beste uit hun installaties te halen door het visualiseren van data en het overal en altijd presenteren van de juiste gegevens. Augmented Reality biedt hierbij extra mogelijkheden. In januari worden door studenten van Hogeschool Utrecht de resultaten van de eerste pilots gepresenteerd. Het doel van deze pilots is het onderzoeken en toetsen van nieuwe toepassingen en die informatie te gebruiken om de gezamenlijke propositie zo snel en effectief mogelijk naar de markt te brengen.

Beide bedrijven zien deze overeenkomst als een zegel op de bestaande samenwerking en het begin van een langdurig partnership waarbij innovatie wordt gestimuleerd en het grote potentieel van de digitale transformatie wordt benut.

Partners