04-12-2019

NLdigital werkt met CITA aan duale opleiding Software Development

Deel dit bericht

Het tekort aan professionals in de arbeidsmarkt van de IT-sector is volgens NLdigital gigantisch en wordt steeds groter. NLdigital onderneemt actie om dit op te lossen, en werkt samen met Stichting Cloud IT Academy (CITA) aan een duale opleiding Software Development.

Jelmer Schreuder, onderwijsexpert bij NLdigital: "We horen doorlopend van onze leden dat ze moeite hebben om medewerkers te vinden en dat dit hun grootste groeiremmer is. Wij zochten naar een praktische oplossing die onze leden direct kan ontzorgen en vonden die bij Stichting Cloud IT Academy (CITA)." De stichting ontwikkelde eerder al een succesvol duaal opleidingsprogramma in samenwerking met Hogeschool Utrecht voor Cloud Engineers. Schreuder: "Wij zijn enthousiast over dit concept en hebben CITA gevraagd om hun aanbod uit te breiden met een duale opleiding voor Software Development, waar organisaties in de digitale sector deel van kunnen uitmaken."

Wat houdt de opleiding in?
Tijdens hun vierjarige opleiding krijgen de studenten twee dagen per week les, en werken zij drie dagen per week in een bedrijf. Daardoor kunnen zij direct bij het starten van hun opleiding aan de slag. Dit geeft werkgevers ook de kans om het talent voor de toekomst van hun bedrijf intern op te leiden en gedurende de vierjarige HBO-bachelor te binden aan hun bedrijf.

Welke bedrijven kunnen deelnemen?
De opleiding vindt plaats aan de Hogeschool van Utrecht. Door de centrale ligging kunnen deelnemende bedrijven door het hele land gevestigd zijn. Deelname staat open voor leden en niet-leden van NLdigital, en onze leden krijgen korting bij deelname. Begeleiders vanuit de bedrijven worden ondersteund met expertmeetings over het binden en boeien van young professionals.
Op 18 december organiseren NLdigital, CITA en de Hogeschool Utrecht een informatiebijeenkomst over deze opleiding. Meer informatie is te vinden op de website van NLdigital.

Partners