06-12-2019

KPMG investeert vijf miljard dollar in verdere digitalisering

Deel dit bericht

Internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG investeert de komende jaren vijf miljard dollar in de verdere digitalisering van haar dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is een vijfjarige samenwerking met Microsoft om producten te ontwikkelen voor de markt.

Volgens CEO Satya Nadella van Microsoft brengen de expertise van KPMG en de kracht van de Microsoft cloudoplossingen het beste van beide organisaties samenbrengen. “De wereldwijde alliantie met KPMG bouwt voort op onze toewijding om digitale transformatie in alle sectoren te versnellen door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cloud, AI en beveiliging te bieden aan sterk gereguleerde workloads op het gebied van audit, belastingen en advies."
Carlijn Buis, partner bij KPMG in Nederland en verantwoordelijk voor Technology en Alliances, zegt dat het bedrag van vijf miljard dollar wordt geïnvesteerd in nieuwe technologie, innovatie en menselijk kapitaal. De alliantie met Microsoft is volgens haar een belangrijke component om toonaangevende oplossingen en diensten aan klanten te kunnen leveren.

Digital Risk Platform
KPMG en Microsoft ontwikkelen samen een portfolio van oplossingen en managed services op het gebied van cloud business transformatie, intelligente bedrijfstoepassingen en slimme werkplekoplossingen. KPMG Nederland heeft bijvoorbeeld het Digital Risk Platform ontwikkeld, gebouwd op Microsoft Azure, dat oplossingen biedt voor de identificatie en beheersing van risico’s, compliance en interne audit. Het platform bevat tools om de digitalisering van risico- en compliance-processen in domeinen zoals finance, legal en IT mogelijk te maken.
Smart auditplatform

Met de lancering van het smart auditplatform KPMG Clara in 2017 bracht KPMG de auditworkflow naar de cloud. KPMG Clara is gebouwd op Microsoft Azure en is een geautomatiseerd, agile, intelligent en schaalbaar platform waarmee KPMG-medewerkers data en analyses in één interface kunnen onderbrengen. Door het toevoegen van kunstmatige intelligentie, kunnen KPMG-medewerkers beslissingen nemen gebaseerd op realtime data. KPMG Clara zal worden geïntegreerd met Microsoft Teams, zodat auditprofessionals in staat zijn hun auditbestanden centraal te beheren en veilig te delen, auditgerelateerde activiteiten te volgen en te communiceren via chat-, spraak- en videovergaderingen.

Company:

KPMG, Microsoft

Partners