17-12-2019

Secure Code Warrior verkrijgt investering van 47,6 miljoen dollar

Deel dit bericht

Secure Code Warrior heeft aangekondigd dat het bedrijf in een Series B-financieringsronde 47,6 miljoen dollar heeft opgehaald onder leiding van Goldman Sachs. De investering zal worden gebruikt ter ondersteuning van wereldwijde expansie, productinnovatie en de vestiging van nieuwe activiteiten in Portland, Oregon en in Azië.

Secure Code Warrior is in 2015 opgericht door de cybersecurity-experts Pieter Danhieux en Matias Madou. Het bedrijf biedt een online veilig coderingsplatform dat ontwikkelaars helpt om elke dag te denken en te handelen met een beveiligingsmentaliteit. Het omvat ondersteuning voor bijna 30 programmeertalen en frameworks, en levert meer dan 3.500 trainingsmodules die meer dan 140 verschillende softwareproblemen dekken; inclusief de belangrijke OWASP Top 10. Het Secure Code Warrior-platform is ontworpen om rolspecifiek te zijn voor ontwikkelaars en maakt gebruik van een combinatie van gamification-technieken om leren te ondersteunen en de acceptatie in een organisatie te vergroten.

Eerste verdedigingslinie
“Naarmate organisaties over de hele wereld meer afhankelijk worden van software, is de behoefte aan veilige code nog nooit zo belangrijk geweest. Elke dag treden echter beveiligingsinbreuken op als gevolg van eerder bekende softwarekwetsbaarheden, die zowel individuen als organisaties treffen,” zegt mede-oprichter, CEO en voorzitter Pieter Danhieux van Secure Code Warrior. “Simpel gezegd, deze situatie moet stoppen. In de visie van Secure Code Warrior zijn ontwikkelaars de eerste verdedigingslinie die beveiliging zichtbaar tmaken en wij bieden hen de vaardigheden en hulpmiddelen die nodig zijn om vanaf het begin veilige code te schrijven. Onze missie is om hun uiteindelijke doel om veilige code met vertrouwen te verzenden, te ondersteunen.
Hoewel onze wortels stevig zijn gevestigd in Australië en België, is Secure Code Warrior sinds dag één wereldwijd gericht", vervolgt Pieter. "Lokale klanten zoals de Commonwealth Bank en Tyro Payments hebben zich aangesloten bij organisaties die veilig coderen, zoals Verizon, de BBC, DBS Bank, Revolut, Standard Chartered Bank, ING Bank, Telstra en Motorola."

De recente investering volgt op de eerdere Series A-financiering van Secure Code Warrior medio 2018, die werd geleid door Paladin Capital Group en AirTree Ventures. Sindsdien is Secure Code Warrior aanzienlijk gegroeid en heeft het nu meer dan 180 klanten uit 28 landen over de hele wereld. Daarnaast is het personeelsbestand gestegen tot meer dan 120 werknemers wereldwijd. In 2019 voegde het bedrijf nieuwe klanten toe uit Argentinië, Peru, Zuid-Korea, Noorwegen, India, Zuid-Afrika, de VAE en de Filippijnen.

Partners