31-12-2019

Ovum: Boomi leidend in hybride integratieplatforms in de cloud

Deel dit bericht

Boomi, onderdeel van Dell Technologies, maakt bekend dat onderzoekers van Ovum het bedrijf hebben gepositioneerd als marktleider. Dit deden ze naar aanleiding van een grondige analyse van de snelgroeiende markt voor hybride integratieplatforms in de cloud.

Van alle elf onderzochte leveranciers van hybride integratieproducten behaalde Boomi de hoogste score in de categorie cloudintegratie/iPaaS en de categorie schaalbaarheid en zakelijke geschiktheid. Het bedrijf scoorde daarnaast ook hoog in andere categorieën.

De analisten van Ovum beschreven hoe de digitalisering van de zakenwereld leidt tot een wildgroei aan applicaties, services, dataopslag en API's, die allemaal aan elkaar moeten worden gekoppeld voor het uitvoeren van kritieke bedrijfsprocessen. Daardoor ontstaat vraag naar een hybride cloudplatform voor de integratie van data en applicaties, het beheer van API's en de elektronische data-uitwisseling (EDI) voor B2B-transacties tussen handelspartners. Volgens Ovum biedt Boomi een goede prijs-kwaliteitverhouding voor bedrijven van elke omvang.

In het onderzoek van Ovum wordt ook een snelle groei voorspeld van de markt voor iPaaS- en API-platformen. Die groei is het gevolg van de moeite die bedrijven hebben om te voldoen aan de vraag naar integratie van data en applicaties, die op zijn beurt voortkomt uit de digitalisering en veranderende verwachtingen van klanten. Ovum verwacht dan ook dat de marktwaarde van de wereldwijde iPaaS-markt tot 2023 zal stijgen tot 10,2 miljard dollar en in diezelfde periode de waarde van de API-markt zal groeien tot 13,7 miljard dollar.

Partners