24-12-2019

MemSQL 7.0 biedt SingleStore-functionaliteit en lage TCO

Deel dit bericht

MemSQL heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van MemSQL 7.0, volgens het bedrijf de krachtigste versie tot nu toe van de database voor operationele analyse en AI/ML-aangedreven applicaties. MemSQL is beschikbaar als managed service in de cloud via MemSQL Helios of zelf ingezet via de cloud, containers of on-premise.

MemSQL 7.0 levert verschillende ontwikkelingen in de database-architectuur, waaronder SingleStore, een nieuwe manier om gegevens te beheren; een verbeterd systeem van record- en resiliencefuncties die van MemSQL een betrouwbaar platform maken voor Tier 1, missiekritieke workloads; en verbeteringen in tijdreeksen data management.

SingleStore
De toevoeging van SingleStore-functionaliteit onderscheidt MemSQL van andere operationele dataplatforms vanwege de data-architectuur die erop gericht is om dataduplicatie te elimineren, complexiteit te verminderen en de TCO te verlagen. Door rowstore- en columnstore-tabellen samen te brengen in één database, elimineert SingleStore ETL en kunnen SQL-query's gegevens uit beide typen tabellen combineren. SingleStore biedt volgens MemSQL de snelst mogelijke prestaties, tegen de laagst mogelijke kosten, voor transactionele, analytische en hybride workloads.
MemSQL 7.0 introduceert ook twee nieuwe system of record functies die de resilience versterken en ervoor zorgen dat database-inhoud server- en softwarefouten kan overleven: veel snellere synchronisatiereplicatie (standaard ingeschakeld) en incrementele back-up.

Tijdreeksen
Nieuwe tijdreeksverbeteringen moeten het eenvoudiger maken om time-series gegevens te beheren. Met MemSQL 7.0 kunnen query's worden gespecificeerd om tijdreeksdata samen te vatten met minder regels code en minder complexe concepten. Dit maakt expert SQL-ontwikkelaars productiever.

MemSQL 7.0 biedt naar eigen zeggen zowel on-premise als in de cloud een lagere TCO in vergelijking met databaseoplossingen van andere providers. MemSQL 7.0 is beschikbaar via de beheerde cloudservice MemSQL Helios.

Partners