03-01-2020

F5 neemt Shape Security over

Deel dit bericht

F5 Networks neemt Shape Security over, een specialist in fraudepreventie. Het bedrijf beschermt verschillende grote banken, luchtvaartmaatschappijen, retailers en overheden tegen fraude, misbruik en bot-aanvallen. Shape is een private onderneming, gewaardeerd op ongeveer 1 miljard dollar. F5 neemt alle aandelen over.

Shape richt zich vooral op het tegengaan van credential stuffing, waarbij cybercriminelen wachtwoorden overnemen die gestolen zijn bij inbraken elders en vervolgens online accounts proberen over te nemen. Het bedrijf heeft hiertegen een platform ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning, ondersteund door krachtige cloud-gebaseerde analyse om te voorkomen dat aanvallers andere security-maatregelen omzeilen.

Door de overname krijgt F5 de beschikking over deze antifraude-technologie die een aanvulling vormt op de eigen expertise in het beschermen van applicaties in multi-cloud omgevingen. Gezamenlijk vormen F5 en Shape een volledige, end-to-end beveiligingsoplossing voor applicaties en bieden ze bescherming tegen fraudegevallen die in totaal op kunnen lopen tot miljarden dollars, onschatbare reputatieschade en dure onderbreking van online services.

Cloud-gebaseerde analytics
Shape’s platform evalueert de datastroom vanaf de gebruiker naar de applicatie, en gebruikt geavanceerde, cloud-gebaseerde analytics om het goede verkeer van het slechte te scheiden. F5 zit op een strategische plek in die datastromen en vormt de perfecte ingang voor Shape’s security-services. Gezamenlijk kunnen ze de tijd en hoeveelheid resources die nodig zijn om online fraude tegen te gaan enorm verkleinen.

“We weten dat applicaties cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering. Deze apps moeten optimaal functioneren om de beste diensten te leveren aan klanten, terwijl ze ook de gebruikers en hun data moeten beschermen. Als een site of app te maken krijgt met fraude en misbruik, merkt de leverancier dat direct aan mindere inkomsten, reputatieverlies en klanten die overstappen”, aldusF5 President en CEO, François Locoh-Donou. “Met Shape leveren we end-to-end applicatiebescherming, wat betekent dat apps worden beschermd vanaf het moment dat ze worden gemaakt tot aan de daadwerkelijke interactie met de gebruiker. Van code tot klant. Shape’s machine learning en AI gaat ons helpen om het portfolio van applicatieservices verder uit te breiden en klanten nog beter te beschermen.”

Derek Smith en de overige directie van Shape worden opgenomen in het F5 management. Shape blijft gevestigd in het huidige kantoor in Santa Clara.

Partners