08-01-2020

Atlassian lanceert Forge-platform om apps te bouwen voor Atlassian-cloud

Deel dit bericht

Atlassian heeft half december haar Forge-platform gelanceerd. Dit platform voor cloudontwikkeling stelt ontwikkelaars in staat om enterprise-ready cloud-apps die integreren met Atlassian-producten gemakkelijker te bouwen en uit te voeren. De aankondiging bouwt voort op het momentum en de investeringen die Atlassian heeft gedaan in haar cloudplatform.

Het Forge-platform, dat een nieuwe manier van cloud app development biedt voor het Atlassian ecosysteem, bestaat uit drie componenten.
Een serverless Functions-as-a-Service (FaaS) platform met door Atlassian ondersteunde compute en storage voor app-ontwikkelaars. De kern van Forge is een serverless FaaS-hostingplatform, aangedreven door AWS Lambda. Over het algemeen stelt een FaaS-platform ontwikkelaars in staat om applicatiefunctionaliteit te bouwen en te beheren zonder de complexiteit van orkestratie van de infrastructuur die gewoonlijk wordt geassocieerd met ontwikkeling en lancering van een app.
Een flexibele declaratieve UI-taal (Forge UI) waarmee ontwikkelaars interactieve gebruikerservaringen voor het web en devices kunnen bouwen met slechts enkele regels code. Met behulp van Forge UI - een van de kerncomponenten van het nieuwe platform - kunnen ontwikkelaars in enkele minuten apps maken en aanpassen. Het is een declaratieve taal, waardoor het gemakkelijk is om snel native, flexibele en vertrouwde UI-interfaces voor apps te bouwen.
Een DevOps-toolchain, aangedreven door de intuïtieve Forge Command Line Interface. De Forge CLI - een ander kernonderdeel van het nieuwe platform - is een command line interface tool waarmee het beheren van Forge-apps eenvoudig moet worden. Atlassian biedt ingebouwde onboarding, intuïtieve opdrachten en een set templates die iedereen kan gebruiken, om het proces om aan de slag te gaan met Forge eenvoudig te maken.

Het Atlassian Ecosystem is uitgegroeid tot een community met meer dan 25.000 leden, bestaande uit interne ontwikkelaars die aangepaste apps voor hun teams maken en externe ontwikkelaars die apps voor de Atlassian Marketplace bouwen. De Atlassian Marketplace heeft al reeds 1 miljard dollar aan omzet gegenereerd.

Partners