09-01-2020

Veeam wordt voor 5 miljard dollar overgenomen door Insight Partners

Deel dit bericht

Software-investeerder Insight Partners heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om het Zwitserse Veeam Software te verwerven, aanbieder in Cloud Data Management. Onder eigendom van Insight Partners wordt Veeam een Amerikaans bedrijf, met een Amerikaans leiderschapsteam, dat het beleid voortzet vanuit kantoren in 30 landen en met klanten in meer dan 160 landen.

De overname, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 zal worden afgerond, zal Veeam in staat stellen om Veeam's evolutie naar hybride cloud te versnellen, uit te breiden naar nieuwe markten en het groeitraject voort te zetten. Als onderdeel van de overname is William H. Largent gepromoveerd tot Chief Executive Officer - hij vervulde eerder de functie van Executive Vice President Operations - en Danny Allan is gepromoveerd tot Chief Technology Officer.

Na een investering van Insight Partners begin 2019 heeft Veeam samengewerkt met de business en scaleup-divisie, Insight Onsite, van Insight Partners om haar Veeam Cloud Data Management Platform uit te breiden. Het in Baar, Zwitserland, gevestigde Veeam lanceerde het afgelopen jaar een aantal innovaties, waaronder Veeam Backup voor Amazon Web Services, Veeam Backup voor Microsoft Office 365 v4, Veeam Universal License en de aankondiging van Veeam Backup voor Microsoft Azure. De acquisitie en de wisseling naar Amerikaans leiderschap moet Veeam's groeitraject en uitbreiding naar aangrenzende markten versnellen.

Nick Ayers, van Ayers Neugebauer & Company, lid van de Young Global Leaders van het World Economic Forum en voormalig stafchef van de vice-president van de Verenigde Staten, treedt toe tot de raad van bestuur naast Managing Director Mike Triplett van Insight Partners en Veeam CEO William H. Largent. Na de overname zullen medeoprichters Andrei Baronov en Ratmir Timashev aftreden als lid van de raad. Daarnaast zullen Ryan Hinkle en Ross Devor, beiden Managing Director van Insight Partners, elk deel uitmaken van de raad van bestuur zodra de overname is voltooid.

Goldman Sachs & Co., J.P. Morgan en Morgan Stanley dienden als financieel adviseurs en Willkie Farr & Gallagher LLP dienden als juridisch adviseur bij Insight Partners. Ropes & Gray LLP diende als juridisch adviseur van Veeam.

Company:

Veeam

Partners