17-01-2020

Red Hat OpenShift Container Storage 4 ondersteunt data-intensieve Kubernetes-workloads

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Container Storage 4, dat gebruikers van het Red Hat OpenShift Container Platform een geïntegreerde, multicloud-ervaring biedt. Deze oplossing wordt al drie jaar lang gebruikt door een groeiend aantal klanten dat op zoek is naar een consistente storage-oplossing voor een grote verscheidenheid aan datagerichte applicaties in de open hybride cloud.

Hat OpenShift Container Storage 4 is verbeterd met Multi-Cloud Object Gateway dat afkomstig is van NooBaa dat in 2018 werd overgenomen. De oplossing biedt nu grotere abstractie en flexibiliteit, en geeft klanten de vrijheid om dataservices te kiezen in meerdere publieke clouds, terwijl ze toch kunnen werken vanuit een uniforme op Kubernetes gebaseerde beheeromgeving voor applicaties en storage. Dit helpt klanten niet alleen om publieke cloud-lock-in te vermijden, maar stelt ontwikkelaars ook in staat om hun data dicht bij applicaties te houden door middel van een verbeterde toegankelijkheid, wat een efficiëntere ontwikkelaarservaring oplevert.

Met een consistente Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) interface beschikken bedrijven nu over de ingebouwde object-storage en schaalbaarheid die nodig is om de overdraagbaarheid van data-intensieve applicaties in de hybride cloud op Red Hat OpenShift Container Platform te ondersteunen.

Innovatie in elke ontwikkelfase
De nieuwe versie van Red Hat OpenShift Container Storage maakt een eersteklas ontwikkelaarservaring mogelijk voor alle footprints waar Red Hat OpenShift Container Platform beschikbaar is. Voor ontwikkelaars die cloud-native applicaties bouwen of legacy-applicaties ‘liften en shiften’, helpt Red Hat OpenShift Container Storage 4 bij het versnellen van de ontwikkeling:
• Optimalisatie met Red Hat OpenShift Container Platform, waardoor ontwikkelaars dynamisch vanuit het platform hun eigen opslagruimte kunnen aanmaken, zonder dat ze daarvoor storage-expertise nodig hebben.
• Gemakkelijker inzetbaarheid en grotere automatisering door de storage-orkestratiemogelijkheden van Rook. Met de Rook.io Operator beschikken ontwikkelaars over Kubernetes-native, geautomatiseerde ondersteuning voor het eenvoudiger inzetten, verpakken en uitbreiden van storage op Red Hat OpenShift.
• Snellere persistent volume-creatie, waardoor ontwikkelaars sneller applicaties kunnen bouwen, testen en inzetten door de build-tijden te verkorten en de efficiëntie van de continuous integration/continuous deployment (CI/CD) pijplijn te verbeteren.

Verbeterde databeveiliging
Om beveiliging in alle cloudomgevingen te garanderen, biedt deze release uitgebreide functies voor gegevensbescherming, waaronder versleuteling, anonimisering, key separation en erasure coding.
Met behulp van de Multi-Cloud Object Gateway kunnen ontwikkelaars gevoelige applicatiegegevens op een veiligere en compatibele manier delen en gebruiken over meerdere geo-locaties en platformen.

Tevens kondigt Red Hat OpenShift Container Platform 4.3 aan, de nieuwste versie van het enterprise Kubernetes-platform. Versie 4.3 biedt verschillende nieuwe beveiligingsmogelijkheden, waaronder FIPS (Federal Information Processing Standard) encryptie (FIPS 140-2 Level 1) en encryptie van de etcd-datastore om extra bescherming te bieden voor ‘secrets at rest’. Extra mogelijkheden ter ondersteuning van privéclusters en privénetwerken bieden bredere controles om de toegang tot het platform en de toepassingen voor cloudgebaseerde clusters te beperken.

Schaalbare opslag voor cloudworkloads
Red Hat OpenShift Container Storage 4 is gebaseerd op Red Hat Ceph Storage, en biedt gebruikers de schaalbaarheid en verbeterde beveiliging die nodig is voor workloads in multicloud-omgevingen, zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), SQL, NoSQL en andere data-intensieve workloads. Als enige storage-Operator in de geïntegreerde OperatorHub, die file-, block- en object-storage ondersteunt, biedt Red Hat OpenShift Container Storage 4 klanten een unieke geïntegreerde cloud-native storage-oplossing ter ondersteuning van zowel traditionele als opkomende workloads.

Red Hat OpenShift Container Storage 4 is binnenkort algemeen beschikbaar en volledig geoptimaliseerd voor OpenShift Container Platform 4.

Partners