28-01-2020

Google neemt no-code app ontwikkelplatform AppSheet over

Deel dit bericht

Google heeft aangekondigd dat het AppSheet heeft overgenomen, een no-code applicatie-ontwikkelplatform dat wordt gebruikt door een aantal ondernemingen in verschillende bedrijfstakken.

AppSheet completeert de strategie van Google Cloud om applicatie-ontwikkeling opnieuw te bedenken met een platform dat ondernemingen helpt te innoveren met no-code development, workflow-automatisering, applicatie-integratie en API-beheer bij het moderniseren van hun bedrijfsprocessen in de cloud.
AppSheet's vermogen om een ​​scala aan applicaties te ondersteunen, gecombineerd met de expertise van Google Cloud in belangrijke verticale sectoren, zal volgens Google Cloud digitale transformatie verder mogelijk maken in sectoren zoals financiële dienstverlening, productie, detailhandel, gezondheidszorg, communicatie en media & entertainment.

Met deze acquisitie laat Google klanten rijkere toepassingen ontwikkelen die gebruikmaken van Google Sheets en Forms technologieën zoals Android, Maps en Google Analytics. Bovendien kunnen AppSheet-klanten blijven integreren met een aantal in de cloud gehoste databronnen, waaronder Salesforce, Dropbox, AWS DynamoDB en MySQL.

Het team van AppSheet wordt onderdeel van de Google Cloud divisie.

Partners