29-01-2020

Huawei stelt Linux-distributie openEuler beschikbaar

Deel dit bericht

Huawei biedt een op CentOS gebaseerde Linux-distributie voor bedrijven genaamd EulerOS. Onlangs heeft Huawei een community-editie van EulerOS uitgebracht met de naam openEuler. Net als EulerOS is openEuler OS ook gebaseerd op CentOS, maar is het door Huawei Technologies verder ontwikkeld voor bedrijfstoepassingen.

Huawei heeft de broncode van de openEuler Linux-distributie vrijgegeven en deze is beschikbaar op Gitee, een Chinees alternatief voor GitHub. Er zijn twee afzonderlijke opslagplaatsen, een voor de broncode en de andere als pakketbron om softwarepakketten op te slaan die helpen bij het bouwen van het besturingssysteem.

Volgens Huawei levert EulerOS een verbeterde beveiliging, compatibiliteit en gebruiksvriendelijke functies samen met een hoge betrouwbaarheid. Het voldoet aan de toenemende eisen van Linux OS in bedrijfstoepassingen en biedt een aantrekkelijke keuze van een open IT-platform voor gebruikers.
EulerOS is afgestemd op ARM64-architectuurservers en Huawei beweert wijzigingen te hebben aangebracht om de prestaties te verbeteren. Meer informatie op het dev blog van Huawei.

Partners