04-02-2020

MongoDB ondersteunt GraphQL in Atlas cluster

Deel dit bericht

MongoDB heeft aangekondigd dat de NoSQL database query's ondersteunt in de GraphQL taal. Momenteel is de ondersteuning alleen beschikbaar in de cloud, uiteindelijk is het de bedoeling dat het beschikbaar komt voor on-premise installaties.

GraphQL is ontwikkeld door Facebook en een opkomende standaard voor datatoegang via het web. Door ontwikkelaars in staat te stellen precies te specificeren welke data ze vragen, hoeven ze niet langer code te schrijven om grotere payloads te verwerken die worden geleverd via procedurele REST- en SOAP-gebaseerde methoden. Het vermindert ook de noodzaak om aangepaste API's handmatig te coderen wanneer bestaande API's niet voldoen. Vanwege het abstractieniveau is de taaklast voor ontwikkelaars verminderd.

Declaratieve querystijl
Volgens mede-oprichter en CTO Eliot Horowitz van MongoDB is GraphQL door ontwikkelaars omarmd vanwege zijn declaratieve querystijl, die veel schoner en minder belastend is om applicaties mee te bouwen versus het gebruik van andere query-methoden. Door GraphQL rechtstreeks in de database te ondersteunen, vermindert MongoDB de noodzaak voor gebruikers om andere GraphQL middleware-lagen uit te bouwen om het schema af te handelen en functies op te lossen met de databaselogica. MongoDB heeft haar cloudgebaseerde Stitch-oplossing aangepast om authenticatie en GraphQL-query's af te handelen.

GraphQL zal bestaande MongoDB query-opties niet vervangen, maar aanvullen. GraphQL-ondersteuning kan via enkele configuratiewijzigingen geregeld worden via Stitch (vooraf geconfigureerd MongoDB gebaseerd serverloos platform) en MongoDB Atlas (managed database as-a-service).

Meer informatie: MongoDB

Partners