05-02-2020

Diamanti versnelt AI/ML-acceptatie bij energie- en serviceorganisaties

Deel dit bericht

Grote energie- en serviceorganisaties benutten het Diamanti-platform om hun use cases voor kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) te valideren. Diamanti maakte dit bekend tijdens het ARC Industry Forum 2020 in Orlando.  Diamanti levert een speciaal gebouwd, volledig geïntegreerd enterprise Kubernetes-platform, voor on-premise en public cloud.

AI- en ML-toepassingen maken vaak gebruik van GPU-verwerking voor het trainen van modellen en profiteren van containers en Kubernetes. Deze processen zijn echter vaak gecompliceerd om op schaal aan te nemen en uit te voeren. Met de recente aankondiging van GPU-ondersteuning in het Diamanti AI/ML-platform, hebben bedrijven een gemakkelijkere weg om grootschalige container-workloads onder Kubernetes te beheren.

Tom Barton, CEO van Diamanti, is verheugd om de vroege klantentractie te delen die hij bij de nieuwste oplossingen ziet in een breed scala van industrieën. “Daaronder zijn de energiesector, de dienstensector en meer. Deze klanten valideren intern de nieuwste technologieën, terwijl ze ook profiteren van de verminderde fysieke footprint en kostenbesparingen die het Diamanti AI/ML-platform met zich meebrengt."

Ontwikkeling en training van modellen versneld
De recente oplossing, aangekondigd eind 2019, is beschikbaar en ondersteunt de NVLink-technologie van NVIDIA voor beter presterende workloads, evenals Kubeflow, een open source framework voor machine learning voor Kubernetes dat Jupyter-notebooks en ML pipelines beschikbaar stelt. In combinatie met de Kubernetes-besturing van Diamanti stelt dit klanten in staat om uiterst schaalbare omgevingen te leveren voor prestatie-intensieve AI/ML-workloads, waardoor ontwikkeling en training van modellen versneld wordt.

Diamanti ziet vroege tractie van klanten in de energie- en servicesector met de eerste release van dit product, waardoor deze organisaties de business kunnen ondersteunen met AI en ML:
• Een energiebedrijf wendde zich tot Diamanti voor een workload met AI/ML voor optische karakterherkenning (OCR) om facturen te scannen. De klant moest meer dan 15.000 facturen per dag scannen. De oude infrastructuur kon de vraag niet bijhouden en leidde uiteindelijk tot een achterstand van meer dan 200.000 facturen. De implementatie van de Diamanti-oplossing met GPU-ondersteuning elimineerde die achterstand binnen enkele uren.
• Een online reisbureau wilde de conversieratio verdubbelen bij websitebezoekers die aanbiedingen bekijken en reizen boeken. Het bedrijf gebruikt AI-modellering om de beste aanpak te bepalen. Met Diamanti voldoen het reisbureau aan prestatie-eisen zonder afhankelijkheden van eigen software. Het bedrijf kan de GPU-afhankelijke applicaties en standaard containertoepassingen in dezelfde omgeving uitvoeren, waardoor de complexiteit van het beheer van meerdere stacks wordt geminimaliseerd.

Meer informatie: Diamanti

Partners