21-02-2020

Red Hat kondigt OpenStack Platform 16 aan

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenStack Platform 16, de nieuwste versie van de schaalbare en agile Infrastructure-as-a-Service oplossing. Met meer dan 1000 verbeteringen en nieuwe functies legt deze oplossing de basis voor bijna elke bedrijfs- en telco-workload, van programmeerbare IaaS voor hybride clouds, developer-clouds tot cloud-native applicaties, zoals network function virtualisation, edge computing, artificial intelligence en machine learning.

Red Hat OpenStack Platform 16 is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 8, en helpt organisaties om sneller en frequenter te innoveren, met minder verstoringen. De nieuwste versie biedt bovendien lange ondersteuning, uitgebreide consolidatie van functies en de commitment om continue community-innovatie als enterprise-features aan te bieden via stream-releases. Het platform combineert de OpenStack community-releases van ‘Rocky’, ‘Stein’ en ‘Train’ met het beste van Red Hat OpenStack Platform versies 14 en 15.

Met Red Hat OpenStack Platform 16 kunnen bedrijven en telco's hun IT-infrastructuur effectiever transformeren naar een omgeving die meer agile, efficiënter en innovatiever is en klaar voor de kansen die een digitale economie biedt. Het platform is modulair van opzet, optimaliseert de IT-activiteiten voor bestaande traditionele applicaties en dient tegelijkertijd als basis voor cloud-native applicatieontwikkeling en -implementatie.

Maximale, productstabiele innovatie
Het vernieuwde platform helpt organisatie te standaardiseren en ze kunnen tot vijf jaar lang één versie van het platform blijven gebruiken. IT-teams kunnen hierdoor met meer vertrouwen traditionele en cloud-native workloads op het Red Hat OpenStack Platform inzetten, waarmee ze de flexibiliteit, schaalbaarheid en innovatie van de hybride cloud krijgen, inclusief de garanties van de enterprise langetermijnondersteuning van Red Hat.

Integratie met Red Hat Enterprise Linux 8
Het Red Hat OpenStack Platform biedt een consistente ervaring op het gebied van diensten, ondersteuning, consumptiemodellen en life-cycle management. IT-teams kunnen hierdoor de nieuwste innovaties bieden met een minimum aan risico's. In Red Hat OpenStack Platform 16 is de levenscyclus van het platform afgestemd op die van het onderliggende Red Hat Enterprise Linux-besturingssysteem. Door deze afstemming is er minder tijd nodig om applicaties te testen en te certificeren, wat mogelijkheden opent voor vereenvoudigde day 2-operations.
Red Hat OpenStack Platform 16 is per direct beschikbaar.

Company:

Red Hat

Partners