25-02-2020

Google Cloud neemt Nederlandse Cornerstone over

Deel dit bericht

Google Cloud heeft bekend gemaakt het in Dordrecht gevestigde Cornerstone Technology overgenomen te hebben. Met de overname van Cornerstone Technology wil Google klanten helpen met de migratie van mainframe workloads naar Google Cloud.

Cornerstone biedt volgens Google een schat aan ervaring en innovatieve oplossingen voor haar portfolio van producten en diensten die klanten helpen hun infrastructuur en applicaties te moderniseren. De mogelijkheden van Cornerstone vormen een basis voor de mainframe-naar-GCP-oplossingen. Google biedt de nieuwe mogelijkheden via haar Professional Services Organisation en partnernetwerk.

Al tientallen jaren vertrouwen bedrijven op een mainframe-architectuur om hun kritieke workloads uit te voeren, maar dit weerhoudt ontwikkelaars er volgens Google vaak van om te profiteren van nieuwe technologieën die hen in staat stellen sneller te innoveren. Cloud computing biedt de mogelijkheid om applicaties en infrastructuur te moderniseren.
Naarmate meer applicaties als een reeks services worden gebouwd, willen veel klanten hun mainframe-monolietprogramma's opdelen in Java-monolieten of Java-microservices. Deze benadering van de modernisering van applicaties vormt de kern van de Cornerstone-toolset. Door het gebruik van geautomatiseerde processen kunnen de tools van Cornerstone Cobol-, PL/1- of Assembler-programma's opdelen in services en ze vervolgens cloud-native maken, zoals in een beheerde gecontaineriseerde omgeving.

Partners