12-03-2020

BCT en RIB Software sluiten partnerschap

Deel dit bericht

BCT, aanbieder in Enterprise Information Management, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met RIB Software, leverancier van cloudoplossingen voor de bouwsector. Dit houdt in dat RIB Software haar technologieplatform uitbreidt met de cloudgebaseerde capture-oplossing van BCT voor het eenvoudig verwerken van facturen. De capture-software van BCT wordt daarmee integraal onderdeel van het RIB-platform.

De bouwsector staat continu onder druk om efficiënter te werken en kosten van de bedrijfsvoering te reduceren. In de afgelopen jaren is er dan ook een forse digitaliserings- en automatiseringsslag gemaakt in deze sector. En hoewel het aantal digitale facturen toeneemt, blijkt de automatische verwerking voor veel bouwondernemingen een uitdaging. Dat komt mede door de grote verscheidenheid aan formaten waarin de facturen worden verstuurd. Door de samenwerking tussen BCT en RIB Software ontstaat één allesomvattende oplossing die ervoor zorgt dat alle factuurgegevens efficiënt en accuraat verwerkt worden.

Handmatig werk uitbannen
Eindgebruikers kunnen de facturen uploaden via het webportaal van RIB Software. De capture-software van BCT leest automatisch de gegevens tot op regelniveau uit. Hierbij wordt een zeer hoge herkenningsgraad gerealiseerd. Vervolgens worden de gegevens terug geleverd aan de ERP-component van het platform, waardoor bijvoorbeeld de factuurinformatie kan worden gematcht met inkooporders. Tevens kunnen direct goedkeuringsprocessen opgestart worden. Het resultaat is dat veel handmatige werkzaamheden worden uitgebannen en dat de kans op fouten drastisch wordt gereduceerd.

Partners