06-03-2020

Mansystems en FlowFabric bundelen krachten als grote Mendix-partner

Deel dit bericht

Mansystems, implementatie- en supportpartner van Mendix, fuseert met FlowFabric, expert in ontwikkeling van businessapplicaties en Mendix Expert-partner in 2019. De bedrijven bundelen hun krachten en zijn daarmee de grootste wereldwijde Mendix-partner voor implementatie en support. Deze stap verstevigt de positie van Mansystems en FlowFabric in Nederland, waar het hoofdkantoor van beide bedrijven is gevestigd, en versnelt de reeds ingezette internationale expansie.

Vanwege schaalgrootte, complementaire kennis en ervaring zijn Mansystems en FlowFabric nu nog beter in staat om in te spelen op de toename van grensoverschrijdende klantaanvragen die het veranderde speelveld, na de overname van Mendix door Siemens, met zich meebrengt. De bedrijven samen zijn verreweg de grootste Mendix-partner met meer dan 130 ontwikkelaars in Nederland en 50 ontwikkelaars in Duitsland, waar Mansystems ook gevestigd is.

De beide bedrijven kennen veel overeenkomsten en zijn complementair aan elkaar. Mansystems heeft zich gevestigd als een toonaangevende speler in de low-code applicatiemarkt en heeft een sterke tech-focus. Sinds de oprichting in 2010, heeft FlowFabric een bewezen trackrecord in de sectoren wholesale, retail, verzekeringen, bouw en installatie middels het optimaliseren van complexe processen met business solutions op basis van het Mendix platform.

Extra laag specialistische sectorkennis
Arnold Zwart, CEO van Mansystems, over de krachtenbundeling: “Deze fusie verenigt twee toonaangevende Mendix Expert-partners. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie die de markt verder zal doen veranderen. Het samengaan met FlowFabric voegt een extra laag specialistische sectorkennis toe aan het toonaangevende dienstenpakket van Mansystems op het Mendix low-code platform, inclusief projecten, implementatie, support en onderhoud, eigen softwaretools en training van experts."
De aandeelhouders van FlowFabric, Kjeld Cornelissen, René Tusveld en Patrick Jansen van Doorn, blijven betrokken bij de onderneming en nemen strategische senior management posities in. Volgens CEO Kjeld Cornelissen van FlowFabric is het potentieel van de twee bedrijven samen enorm doordat de marktfocus van FlowFabric wordt gecombineerd met de technologische expertise en internationale mogelijkheden van Mansystems.

De deal volgt op de investering van 20 miljoen euro in aandelen van Mansystems in augustus 2019 door Volpi Capital, een Europese middelgrote marktinvesteerder. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Partners