08-04-2020

SAP en Accenture introduceren S/4HANA Cloud voor upstream olie- en gasindustrie

Deel dit bericht

SAP en Accenture lanceren een gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor upstream olie- en gasbedrijven op basis van SAP S/4HANA Cloud. Dankzij intelligente technologieën als kunstmatige intelligentie vergroot de oplossing de zichtbaarheid in de bedrijfsvoering en in de cashflow. Toonaangevende wereldwijde olie- en gasbedrijven zoals ConocoPhillips en Shell hebben bijgedragen aan de oplossing.

Met de schaalbare, wereldwijd verkrijgbare oplossing kunnen olie- en gasbedrijven zowel de total cost of ownership als de operationele kosten verlagen en nieuwe omzetmogelijkheden creëren. De oplossing bevat sjablonen voor vooraf geconfigureerde, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke bedrijfsprocessen. Dat verkort de implementatietijd en verkleint het risico op bedrijfsonderbrekingen. De oplossing vereenvoudigt de bedrijfsvoering dankzij nieuwe industriestandaarden en helpt bij het vrijmaken van middelen voor het creëren van bedrijfswaarde.

Consortium
Voor het definiëren van de voorgeconfigureerde, marktspecifieke end-to-endprocessen werken SAP en Accenture met een consortium van vooraanstaande bedrijven, zoals BP, Chevron, ConocoPhilips, Equinor en Shell. "Samen met Accenture en een consortium van industrieleiders hebben we een intelligente oplossing ontwikkeld waarmee upstream olie- en gasbedrijven de complexiteit kunnen verminderen", aldus Benjamin Beberness, SAP global vice president van de Oil and Gas Business Unit. "Het resultaat is een flexibele en wendbare oplossing die klanten een volledig beeld van de intelligente onderneming kan bieden - van operations tot de boardroom. Dat zorgt voor operational excellence.”

Tags:

Hana, S/4HANA, Cloud

Company:

SAP, Accenture

Partners