24-04-2020

NetApp introduceert datamanagement voor Kubernetes met project Astra

Deel dit bericht

NetApp introduceert Project Astra, een software-defined platform dat momenteel door de Kubernetes-community wordt ontwikkeld. Het robuuste, eenvoudig te gebruiken enterprise-class storage- en dataservicesplatform voor Kubernetes zal zowel applicatie- als dataportabiliteit mogelijk maken voor stateful applicaties.

Hoewel bedrijven Kubernetes wereldwijd in hoog tempo in gebruik nemen, hebben veel organisaties een gebrek aan betrouwbare data- en applicatieservices. Bovendien hebben ze moeite met het realiseren van dataportabiliteit, die aanzienlijk minder hoog is dan de applicatieportabiliteit in Kubernetes. Echter, om te voldoen aan de standaarden van CIO’s, moeten IT-teams en site reliability engineers een manier vinden om met enterprise-class cloudstorage en dataservices data op te slaan, te beheren, te beschermen en te repliceren voor zowel stateless als stateful cloud-native applicaties.

Project Astra wordt speciaal gebouwd voor en in samenwerking met Kubernetes-ontwikkelaars en operations managers. Doel van het project is om de fundamentele kloof te dichten tussen de populariteit van containers, de vaardigheden en gebruikerservaring die daarvoor nodig zijn, en de mogelijkheid om te voorzien in uitgebreide portabiliteit. Met Project Astra wil NetApp bedrijven helpen probleemloos te werken met de Kubernetes-distributie van hun eigen keuze, in elke cloud.  

Project Astra maakt gebruik van onderliggende technologie die wordt aangeleverd door NetApp’s public-cloudpartners. Het project tilt de technologie naar een hoger niveau door middel van een Kubernetes-native integratie van dataservices met applicaties.

NetApp werkt samen met de Kubernetes-community om de technologie door te ontwikkelen die de gebruikerservaring verbetert en de belofte van Kubernetes uitbreidt naar datarijke workloads. Samen bouwen NetApp en de Kubernetes-community een platform dat bedrijven helpt:
• applicaties te ontdekken met de Kubernetes-distributie van hun keuze, on-premise of in de cloud;
• applicaties en datamanagement te integreren;
• gebruik te maken van NetApp’s expertise in data en Kubernetes, as-a-service en als ingebouwde mogelijkheden;
• portabiliteit voor alle workloads uit te breiden, inclusief stateful, datarijke apps.

Partners