01-05-2020

PQR en Northwave introduceren gezamenlijk cybersecurity-aanbod

Deel dit bericht

PQR, IT-dienstverlener gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van werkplekken en ICT-infrastructuren en Northwave, specialist in informatieveiligheid, bieden klanten gezamenlijk de mogelijkheid compleet geïntegreerde IT- en securitydiensten af te nemen voor een vaste prijs per werkplek per maand.

Marijke Kasius, Operationeel Directeur van PQR, ziet dat klanten steeds vaker specifieke securitywensen hebben zoals monitoring, detectie en responsediensten. “Ondanks dat onze beheerde werkplekken en infrastructuur altijd al voorzien zijn van goede security basishygiëne. Steeds vaker komen daar security- en privacymanagement, een ISO27001-certificering, pentesten of het verbeteren van cyberveilig gedrag bij. Dat is een vak apart. Onze klanten verwachten de beste kwaliteit, daarom kiezen wij ervoor om samen te werken met een partij die zich daarin heeft gespecialiseerd. Northwave hoort al jaren tot de top in Nederland.“

Virtueel
Het Northwave Satellite SOC, dat als onderdeel van de samenwerking is gerealiseerd in het beheercentrum van PQR, is op 13 april virtueel geopend. Veel van de dienstverlening van PQR draait op Microsoft, vaak in de Azure-cloud. Daarom concentreren beide bedrijven hun samenwerking rondom het cloud-native Azure Sentinel Siem-platform. Het Satellite SOC is verbonden met het grote Northwave SOC in het Europese hoofdkantoor van het security-bedrijf, dat ook in Utrecht is gevestigd. Omdat het PQR SOC fysiek deel uitmaakt van het PQR-beheercentrum en is geïntegreerd met het Northwave SOC, krijgen PQR-klanten toegang tot de unieke expertise van Northwave. Dat zorgt ervoor dat incidenten met de minst mogelijke vertraging door PQR en Northwave-specialisten worden afgehandeld.

Met de samenwerking ontstaat een uniek aanbod voor klanten. De beheerde werkplekken van PQR, die standaard zijn uitgerust met veel functionaliteiten, kunnen zo worden uitgebreid met een complete lijst aan slimme securitymaatregelen. Van endpointprotectie en awarenessprogramma’s tot en met volledig ISO gecertificeerd security- en privacymanagement (ISMS en AVG). Op basis van een heldere ‘menukaart’ kan een klant dus integraal zijn hele IT- en informatiebeveiligingsvraagstuk uitbesteden voor een vaste prijs per werkplek per maand.

Company:

PQR, Northwave

Partners