04-05-2020

Nippur organiseert Running on Data

Deel dit bericht

Wil jij ook fit blijven? Best lastig nu we veel thuis moeten blijven en de sportscholen gesloten zijn. Heb je er wel eens aan gedacht te gaan trainen voor de halve marathon? Of loop jij al halve marathons en wil jij je tijd verbeteren? Heb jij ook iets met data en analytics? Dan wil jij vast wel met Nippur meedoen! Op 14 mei om 16.00 uur is de online Kick-off.

Het idee voor Running on Data is ontstaan vanuit een aantal werknemers van Nippur die twee van hun passies samen hebben gebracht: data analyse en hardlopen. Sinds enkele jaren loopt een aantal collega’s van Nippur de halve marathon van Eindhoven. Hierbij wordt natuurlijk gebruik gemaakt van de nodige hardloopgadgets die allerlei data over de hardlooptrainingen verzamelen zoals snelheid, afstand, hartslag maar ook weerstand. Die data werd natuurlijk onderling vergeleken en hierbij ontstond de vraag: “Wat kunnen we nog meer doen met deze data? Zouden we ons trainingsschema zo kunnen bijstellen dat we nog harder kunnen lopen, en hoe hard zouden we dan maximaal kunnen lopen.” Zo kwamen ze op het idee om meer te doen met deze data. Omdat Nippur wist dat in het Nippur netwerk ook de nodige mensen een passie hebben voor hardlopen en data analyse, en omdat Nippur het leuk vindt om samen te leren en kennis te delen is besloten om dit als Nippur event samen met haar netwerk neer te gaan zetten.

Avondsessies
Op basis van je trainingsresultaten gaat Nippur samen op zoek naar verbeterpunten in je training. In vier gezamenlijke, deels online, avondsessies analyseert Nippur samen je data en kun je je schema bijstellen. Wanneer de maatregelen het weer toelaten, organisert Nippur ook gezamenlijke trainingsessies om op 11 oktober allemaal de halve marathon van Eindhoven te lopen.

Om mee te kunnen doen ben je enthousiast over hardlopen en data. Praktisch gezien heb je een smartwatch nodig en een Strava-account. Verder ben je sportief genoeg om in te kunnen schatten of je in oktober voldoende hebt kunnen trainen om een halve marathon te kunnen lopen. De data hou je bij op je training device (bijvoorbeeld je Garmin of je fitbit) Deze data koppel je met Strava. Vervolgens kan je deze data uploaden naar de Nippur Cloud-omgeving (in Azure). In de Cloud-omgeving maakt Nippur ook publieke data beschikbaar (zoals het weer) om die te kunnen combineren. Voor het uitvoeren van de analyse wordt gebruik gemaakt van Databricks met R en Python scripts.

Ren mee en behaal je doel
• Stel jezelf een doel, bijvoorbeeld het lopen op zich of het verbeteren van je PR
• Train op eigen gelegenheid voor de halve marathon in Eindhoven
• Bewaar je trainingsdata voor analyse
• Je krijgt een Nippur hardloop T-shirt
• Nippur betaalt de inschrijfkosten
• Loop in een team (drie tot vijf mensen per team)

Analyseer je data
• In vier (online) hackathons gaat Nippur aan de slag met het analyseren van je hardloopdata
• Op 14 mei om 16.00 uur is de online Kick-off.
• Daarna volgen nog twee online hackatons; op 28 mei en 25 juni.
• Live hackatons zijn gepland op een nader te bepalen dag in week 36, 40 en 42.
• Met bijzondere gastsprekers voor de extra motivatie
• Data van je trainingen wordt verzameld in een centrale Nippur-Cloud
• Met andere externe data en verschillende algoritmes gaat Nippur samen op zoek naar invloeden en mogelijke verbeteringen in je schema
• In de volgende online sessie kan je de impact zien van je wijziging en je training bijstellen

Aanmelden kan via nippur.nl/2020/04/23/running-on-data
of je stuurt een e-mail naar info@nippur.nl

Partners