15-05-2020

OpenStack-community lanceert Ussuri

Deel dit bericht

De OpenStack-community heeft Ussuri gelanceerd, de 21e versie van de open source cloud infrastructure software. De release biedt onder andere verbeterde betrouwbaarheid van de kernlaag van de infrastructuur, verbeterde beveiligings- en encryptiemogelijkheden en een veelzijdige ondersteuning voor nieuwe en toekomstige toepassingsscenario's.

De verbeteringen zijn te danken aan bijdragen van de wereldwijde community van upstream developers en operators. De OpenStack-software biedt inmiddels ondersteuning aan meer dan 75 datacenters van publieke clouds en duizenden private clouds, op een schaal van ruim 10 miljoen CPU-cores. OpenStack is een infrastructuurplatform dat zich als geen ander leent voor implementaties van uiteenlopende architecturen, van bare metal en virtuele machines (VM’s) tot graphics processing units (GPU’s) en containers.

Voor de Ussuri-release ontving OpenStack ruim 24.000 codewijzigingen afkomstig van ruim 1.000 developers die actief waren binnen 188 organisaties in ruim 50 landen. OpenStack wordt ondersteund door een omvangrijke wereldwijde open source-community. Gemeten naar het aantal actieve bijdragen behoort het tot de drie grootste open source-projecten ter wereld, samen met de Linux kernel en Chromium.

OpenStack introduceerde tien jaar geleden het concept van een open infrastructuur. Sindsdien is deze software uitgegroeid tot de norm op het gebied van open infrastructure-as-a-service. De komst van nieuwe bronintensieve workloads op het gebied van AI, machine learning, edge computing en IoT heeft de OpenStack-community ertoe aangezet om ondersteuning toe te voegen voor nieuwe chiparchitecturen, grootschalige automatisering tot op bare metal-niveau en de integratie met een breed scala aan open source-componenten. Een intelligente open infrastructuur kenmerkt zich door de integratie van open source-componenten die in dit soort behoeften voorzien. Daarmee ontstaat een infrastructuur die in staat is om zichzelf te bewaken, te repliceren en ondersteuning biedt voor legio toepassingsscenario’s.

OpenStack is uitgegroeid tot de voorkeursoplossing voor open source-infrastructuren voor containers, VM’s en bare metal in private clouds. De Ussuri-release versterkt de kwaliteiten waarom OpenStack bekend staat, namelijk uiterst betrouwbare VM- en bare-metal-prestaties op enorme schaal. Ussuri biedt daarnaast verbeterde beveiliging via Octavia en Kolla en ondersteuning voor nieuwe en toekomstige toepassingsscenario’s met verbeteringen van projecten als Zun.

De Project Teams Gathering krijgt een virtueel karakter
De OSF organiseert van maandag 1 juni tot en met vrijdag 5 juni een online editie van de Project Teams Gathering (PTG). De PTG biedt deelnemers de gelegenheid om actief samen te werken aan het verbeteren van OpenStack en andere projecten die door de OSF worden gehost. PTG’s zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de volgende softwarerelease voor elk project. Ze draaien niet alleen om het verbeteren van de kernfunctionaliteit, maar ook het verbeteren van de samenwerking aan verschillende projecten en het oplossen van complexe problemen. Operators, developers en andere actieve deelnemers bespreken manieren om hun doelstellingen te realiseren, overeenstemming te bereiken, taken te verdelen en werk gedaan te krijgen.
Meer informatie over de agenda van de PTG

Binnenkort te verwachten: de OpenDev Event Series
De OSF organiseert een virtuele reeks van OpenDev-evenementen om de open infrastructuur-community te helpen een discussie te starten over manieren om een oplossing te bieden voor actuele problemen rond cloud-infrastructuren. De agenda voor deze evenementen ziet er als volgt uit:
-Large-scale Usage of Open Infrastructure Software: 29 juni – 1 juli
-Hardware Automation: 20 t/m 22 juli
-Containers in Production: 10 t/m 12 augustus

Partners