25-05-2020

Startup DevXTeam biedt nieuw model voor complexe IT-projecten

Deel dit bericht

De Amsterdamse startup DevXTeam helpt IT- en telecompartijen op flexibele basis met de expertise van projectmanagers, ontwikkelaars en UX-specialisten in uiteenlopende ontwikkeldisciplines. Het nieuwe model is gebaseerd op Development as a Service en geeft altijd toegang tot specifieke expertise voor softwareontwikkeling-projecten. IT- en telecomdienstverleners halen zo de capaciteit in huis om full service development op een kostenefficiënte manier aan te bieden aan klanten.

Het belang van digitalisering groeit met de dag, terwijl projecten steeds uiteenlopender en complexer worden. Het vinden van specialisten is een grote uitdaging. Bedrijven hebben daarbij behoefte aan partners die oplossingen kunnen ontwikkelen die precies aansluiten op de eisen van hun markt. Dat betekent dat leveranciers van oplossingen voor eindklanten, zoals IT- en telecomproviders en Managed Service Providers, in staat moeten zijn de meest uiteenlopende projecten op te pakken.

Brede expertise en naadloze integratie
DevXTeam geeft partners de middelen om volledig aan alle klantbehoeften te voldoen. Het in-house team biedt brede expertise op allerlei terreinen. De programmeurs en designers van DevXTeam worden aangestuurd door projectmanagers die het constante contact onderhouden met het team bij de partner. Dit zorgt voor een naadloze integratie met het in-house team bij de partner. De specialisten van DevXTeam zijn vrij inzetbaar voor eigen projecten. Dit concept leent zich ook bij uitstek voor de afzetmarkt van de partner, die het team direct voor klanten kan inzetten. Het geeft de ruimte voor partijen om hun eigen marge te bepalen, zonder forse investeringen vooraf.

Eigen projectomgeving
DevXTeam maakt volgens oprichter en directeur Deepak Ganpat gebruik van een eigen projectomgeving, gebaseerd op het Jira Software cloudplatform. “Deze projectomgeving hebben we met een partner uit Haarlem zo ingericht dat iedere partner zijn eigen, exclusieve omgeving heeft”, aldus Ganpat. “Hiermee hebben we reeds meerdere projecten uitgevoerd variërend van databasemigraties tot het ontwikkelen van complete e-commerceplatformen. Ons internationale en zeer gevarieerde team biedt alle certificaten die nodig zijn om ieder project van een IT- of telecom dienstverlener onder handen te nemen.”

Partners