28-05-2020

Red Hat brengt Java naar Kubernetes met Quarkus

Deel dit bericht

Red Hat voegt Quarkus toe aan het portfolio. Met Quarkus, een volledig ondersteund framework in Red Hat Runtimes, brengt Red Hat Java op Kubernetes verder en overbrugt daarmee de kloof tussen traditionele Java-applicaties en cloud-native-omgevingen.

Java werd 25 jaar geleden geïntroduceerd en is een van de meest populaire programmeertalen. Door Quarkus als een ondersteunde runtime toe te voegen, helpt Red Hat om Java naar het moderne, cloud-native ontwikkellandschap van applicaties te brengen. Verder ondersteunt het ook microservices, containers en serverless. Organisaties kunnen hierdoor de grenzen opzoeken qua productiviteit, efficiëntie en agility. Daarnaast kunnen Java-ontwikkelaars blijven werken in een taal die ze kennen. Met Quarkus krijgen gebruikers een volledig door Red Hat ondersteunde technologie, aangevuld met een actieve community, continue updates en een snel release-schema.

Quarkus is een full-stack Kubernetes-native Java-framework, dat is geoptimaliseerd voor geheugendichtheid en een snelle opstarttijd. Organisaties kunnen hiermee hun bestaande applicatieomgevingen verbeteren en hun jarenlange investeringen in Java voor bedrijfskritische systemen verlengen. Het opensourceproject is samengesteld uit een selectie van toonaangevende Java-technologieën en -standaarden en biedt ontwikkelaars een aanpasbaar ontwikkelmodel, dat is ontworpen om zowel dwingende als reactieve stijlen te combineren met een uniforme gebruikerservaring.

Extensiestandaarden
Quarkus bevat een extension-library met een levendig ecosysteem van meer dan 200 extensiestandaarden, bibliotheken, diensten en technologieën. De library bevat een aantal cloud-native frameworks en tools, waaronder RESTEasy, Hibernate en Eclipse MicroProfile. Verder bevat het uitbreidingen voor verschillende Red Hat-clouddiensten, zoals Red Hat AMQ Streams, Red Hat AMQ Broker, Red Hat Fuse en bedrijfsautomatisering.
Quarkus is algemeen beschikbaar als ondersteunde Red Hat Runtime.

Partners