03-06-2020

Capgemini en Audi lanceren XL2 met focus op SAP S/4HANA

Deel dit bericht

Capgemini en Audi lanceren de joint venture XL2. Nadat hiervoor de officiële goedkeuringen waren verleend, werd het bedrijf eind april opgericht. De nieuwe onderneming zal digitale technologie en adviesdiensten leveren met een focus op SAP S/4HANA en clouddiensten, met name voor Audi en de hele Volkswagen Groep.

XL2 combineert een wendbare start-upcultuur, vefrsterkt door twee wereldwijde opererende marktleiders. Het doel van het bedrijf is om de projectactiviteiten geleidelijk uit te breiden en in de komende vijf jaar het personeelsbestand op te bouwen. XL2 is opgericht door Audi en Capgemini om de automobielindustrie te ondersteunen bij digitale transformatie. De joint venture richt zich op advies- en technologiediensten voor cloud en SAP S/4HANA omvat industrie-oplossingen zoals SAP Leonardo®. XL2 is ontworpen om end-to-end digitale productie mogelijk te maken en omvat alle centrale processen, waaronder productieplanning, logistiek, financiën, onderhoud en kwaliteits- en materiaalbeheer. Projecten van de juridisch onafhankelijke entiteit worden voor Audi uitgevoerd. De eerste focusgebieden zijn SAP projecten voor productie en master data management, evenals de ontwikkeling in het kader van cloud-based applicaties.

Gecombineerde ervaring en expertise
Capgemini en Audi hebben een langdurige samenwerking in het ontwikkelen van oplossingen voor digitale transformatie en co-innovatie. Het nieuwe bedrijf in mede-eigendom versterkt deze samenwerking en maakt gebruik van de gezamenlijke mogelijkheden. De oprichting van XL2 tilt de samenwerking naar een nieuw niveau en zet de succesvolle samenwerking voort in het ontwikkelen van oplossingen en co-innovaties voor digitale transformatie. XL2 zal profiteren van de gecombineerde ervaring en expertise van de twee wereldleiders. De onafhankelijkheid en wendbaarheid van XL2, gecombineerd met de sterkte en breedte van de grote organisaties, is bedoeld om de snel veranderende eisen van de digitale transformatie in de automobielsector aan te pakken.

Op zoek naar consultants en software-ontwikkelaars
De joint venture zal worden geleid door Géraldine Aubert, voorheen Vice President van Packaged Based Services bij Capgemini en Felix Spitznagel, voorheen Director SAP Acceleration Center bij Audi. Het doel van dit agile, innovatieve bedrijf is om in de komende vijf jaar een krachtig personeelsbestand op te bouwen om meer projecten in de toekomst te kunnen uitvoeren. Het bedrijf is nu op zoek naar SAP-consultants, software-ontwikkelaars maar ook naar analytics en data-engineers, van afgestudeerden tot senior professionals. Het hoofdkantoor van XL2 is gevestigd in Heilbronn in Duitsland, in de nabijheid van de productielocatie van Audi in Neckarsulm. De nabijheid van de Audi productielocatie is een extra verrijking van het ecosysteem. De Audi locatie in Neckarsulm biedt ook een ideale test- en toepassingsomgeving voor IT-oplossingen op het gebied van digitale productie.

Partners