10-06-2020

VMware introduceert elastische infrastructuur voor AI/ML-applicaties

Deel dit bericht

VMware introduceert een geïntegreerde functie in VMware vSphere 7 die organisaties in staat stelt elastische infrastructuur on demand beschikbaar te stellen voor artificial intelligence- en machine learning-applicaties. Deze functie, VMware vSphere Bitfusion, is ontwikkeld nadat VMware in 2019 Bitfusion, een pionier op het gebied van virtualistie van hardware accelerator resources, inclusief graphics processing unit-technologie, heeft overgenomen.

Organisaties gebruiken hardware accelerators zoals GPU’s om de prestaties van AI/ML workloads die meerdere uren of langer moeten draaien drastisch te verbeteren. IT-teams hebben geconcludeerd dat deze hardware accelerators echter geïsoleerde eilanden zijn die niet gedeeld kunnen worden in grote delen van de organisatie. Het feit dat deze bronnen niet gedeeld kunnen worden leidt tot inefficiënt en suboptimaal gebruik van zowel bestaande als nieuw aangekochte bronnen. De combinatie van Bitfusion en VMware vSphere helpt organisaties kosten te besparen, bronnen te delen waar en wanneer deze nodig zijn en de juiste hardware accelerator-bronnen, zoals GPU, toe te kennen aan de juiste workload op het juiste moment.

“Ons doel is om dezelfde waarde aan GPU’s toe te kennen als aan CPU’s”, zegt Krish Prasad, senior vice president en general manager, Cloud Platform Business Unit van VMware. “Door het afbreken van bestaande silo’s van GPU-bronnen, kunnen organisaties hier veel beter en efficiënter gebruik van maken omdat ze gedeeld kunnen worden, wat direct resulteert in kostenbesparingen. Belangrijker nog is dat organisaties verder kunnen met nieuwe en bestaande AI/ML-initiatieven en zo de business een boost kunnen geven door deze GPU-bronnen on demand te delen met hun teams via VMware vSphere 7.”

Partners