11-06-2020

DataStax Astra brengt prestaties en schaalbaarheid Apache Cassandra naar cloud

Deel dit bericht

DataStax heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van DataStax Astra, een database-as-a-service (DBaaS) voor Apache Cassandra-applicaties, wat de ontwikkeling van cloud-native Cassandra-applicaties moet vereenvoudigen. De DBaaS verkort implementatietijd, waardoor een groot obstakel voor het gebruik van Cassandra wordt weggenomen. Ontwikkelaars hebben nu ook toegang tot Astra op de Google Cloud Marketplace.

Cassandra is een populaire keuze wanneer applicaties enorme hoeveelheden gegevens moeten ondersteunen zonder enige tolerantie voor downtime. Volgens onderzoek van ClearPath Strategies noemen ontwikkelaars en operators als belangrijkste redenen om Cassandra te gebruiken dat het een goede hybride oplossing is (62 procent) en zeer schaalbaar (57 procent); 36 procent van de beoefenaars noemt een gebrek aan bekwaam personeel echter het grootste obstakel voor de adoptie van Cassandra. Astra helpt deze operationele uitdaging het hoofd te bieden door Cassandra's masterless, scale-out architectuur en lineaire schaalbaarheid gemakkelijk toegankelijk te maken als een on-demand cloudservice.

Op Google Cloud implementeert en beheert Astra enterprise clusters die mogelijk worden gemaakt door Cassandra, rechtstreeks bovenop de Google Cloud-platforminfrastructuur, zodat data zich in dezelfde wereldwijde Google Cloud-infrastructuur bevinden als de applicaties. Astra-gebruikers vinden een consistente ontwikkelaarservaring met open source Cassandra-tools en API's, evenals REST- en GraphQL-eindpunten en een browsergebaseerde CQL-shell.

Partners