15-06-2020

ECI Software Solutions betrekt AFAS pand in Leusden

Deel dit bericht

Waar AFAS Software eind 2020 het nieuw gebouwde Experience Center betrekt aan de Inspiratielaan in Leusden, zal ECI Software Solutions in diezelfde tijd zijn intrede nemen in het AFAS-pand aan de Philipsstraat. De ruim 300 ECI-medewerkers van vier verschillende vestigingen worden met deze centralisatie optimaal gefaciliteerd in een inspirerende dynamische werkomgeving. Met de komst van ECI wordt Leusden verrijkt met een ambitieuze, snelgroeiende internationale speler op het gebied van ERP, CAD/CAM-software en Business Intelligence oplossingen.

ECI Software Solutions helpt project- en productiebedrijven in de maakindustrie door processen te optimaliseren en ondersteuning te bieden via geïntegreerde softwareoplossingen.  Onder ECI Software Solutions vallen onder andere Bemet International, Proteus Systems, Ridder Data Systems, Trimergo en Inventive op dit moment gevestigd in respectievelijk Veenendaal, Waardenburg, Harderwijk, Apeldoorn en Rijswijk. Deze bedrijven ontwikkelen ERP-software voor de maakindustrie, waarbij de software in eigen beheer en door eigen mensen wordt ontwikkeld. Ook de CAD/CAM- en Business Intelligence oplossingen bieden de meer dan 3.000 klanten van dit bedrijf grip op hun bedrijfsprocessen. Door de centralisatie worden de krachten gebundeld op het gebied van innovatie, product development, training, support en marketing. De vestiging in Leusden wordt het Nederlandse en Europese hoofdkantoor van ECI. CEO Gino Keijzer: ‘’Door de verhuizing van Bemet, Proteus, Ridder Data Systems en Trimergo naar deze prachtige locatie bieden wij onze collega’s een State of the Art werkomgeving en onze klanten een representatieve locatie voor meetings, seminars en trainingen. In één pand kunnen we optimaal samenwerken en verder groeien als organisatie. Wij zijn trots dat we vanaf begin 2021 op deze mooie nieuwe locatie verder kunnen werken aan onze ambitieuze groeiplannen.”

Leusden groeit door
‘Wij hebben in ECI een betrouwbare partij gevonden om het moderne kantoor aan de Philipsstraat te betrekken” zegt CEO Arnold Mars van AFAS Software. “We zijn erg blij dat we voor periode van tien jaar een huurder voor ons huidige pand hebben gevonden. We vinden het onze verantwoordelijkheid een partij te presenteren die zich langdurig aan Leusden verbindt. We verwelkomen met ECI een innovatief softwarebedrijf in Leusden en denken graag met ze mee om hun steentje bij te dragen aan de lokale maatschappij”.

Strategische keuze
Het pand aan de Philipsstraat biedt de bovengenoemde ECI Software Solutions bedrijven voldoende groeimogelijkheden, aangezien ze op hun huidige locaties allen uit hun jasje groeien. Daarnaast biedt de centralisatie de bedrijven meer mogelijkheden tot innovatie op het gebied van softwareoplossingen voor de maakindustrie.

Partners