25-06-2020

HashiCorp lanceert HashiCorp Cloud Platform

Deel dit bericht

HashiCorp, aanbieder in automatiseringssoftware voor multi-cloud infrastructuren, heeft tijdens HashiConf Digital de nieuwe cloud-oplossing HashiCorp Cloud Platform (HCP) gelanceerd. Dit volledig beheerde platform biedt de producten van HashiCorp voor het automatiseren van de infrastructuur van elke cloud 'as a service' aan.

HCP biedt organisaties toegang tot oplossingen van HashiCorp voor het inrichten, beveiligen, verbinden en in productie nemen van een cloud of on-premise infrastructuur, zonder daarvan de operationele last te hoeven dragen. Om de kracht van de cloud te kunnen ontsluiten is het volgens HashiCorp nodig om een operationeel model te omarmen op alle lagen en voor alle IT-aspecten, van het beheer en de beveiliging tot het netwerk en de applicaties. De oplossingen van HashiCorp — Terraform, Vault, Consul en Nomad — bieden bedrijven consistente workflows binnen elke omgeving en op elke laag.

HCP is de brug voor bedrijven die willen overstappen naar een multi-cloudomgeving. Het verlaagt de drempel voor het gebruik van HashiCorp’s oplossingen door organisaties de mogelijkheid te bieden om de implementatie van productieomgevingen te automatiseren en het beheer, de upgrades en het opschalen van deze producten aan HashiCorp over te laten. HCP zal ook worden aangeboden op basis van een ‘pay as you go’-model dat ideaal is voor kleine en middelgrote organisaties.

HCP maakt multi-cloud flexibiliteit mogelijk met een geïntegreerde reeks van API’s en workflows voor alle producten van HashiCorp, ongeacht de cloud provider die deze host. Bedrijven kunnen gebruikmaken van consistente HashiCorp-identiteiten en centrale beleidsregels voor het beheer van de toegang tot IT-bronnen die over teams en cloud providers zijn verspreid. HCP reduceert de operationele last van bedrijven, versnelt de uitrol van hun multi-cloudstrategie en stelt hen in staat om te focussen op de ontwikkeling van cloud-native applicaties die ze in de voor hen meest geschikte omgeving kunnen hosten.

Beschikbaarheid
HCP Consul zal de eerste dienst zijn die beschikbaar is op het nieuwe platform en aanvankelijk ondersteuning bieden voor AWS. De oplossing biedt veilige service networking in EKS, EC2 en andere AWS-omgevingen waarin applicaties worden gehost. HCP Consul biedt organisaties daarnaast de mogelijkheid om hun AWS-omgevingen veilig te verbinden met andere clouds en private datacenters. HCP Vault zal als volgende dienst beschikbaar komen en eveneens ondersteuning bieden voor AWS.

Partners