03-07-2020

MongoDB benoemt Mark Porter tot Chief Technology Officer

Deel dit bericht

MongoDB heeft Mark Porter aangesteld als Chief Technology Officer. Met ingang van 20 juli zal Porter als CTO een sleutelrol spelen bij het sturen van de technologievisie van het bedrijf. Met deze benoeming treedt Porter terug uit de raad van bestuur van MongoDB.

Porter sluit zich aan bij MongoDB na een dienstverband bij Grab, een app uit Zuidoost-Azië die dagelijkse diensten zoals ritten, eten, pakketten, bezorging van boodschappen, mobiele betalingen en financiële diensten aan miljoenen mensen biedt. Bij Grab was Porter CTO, Core Technology and Transport en leidde hij teams in de acht R & D-centra van Grab in Azië, Amerika en Europa. Voorafgaand aan Grab leidde Porter veel database-initiatieven van Amazon Web Services, waaronder de AWS Relational Database Service (RDS), Amazon Aurora en RDS voor PostgreSQL, de AWS Database Migration Service en de AWS Schema Conversion Tool.

Eerder in zijn carrière was Porter CTO van een divisie van Newscorp, Vice President of Engineering bij Oracle Corporation en een vroeg lid van de Oracle Database Kernel-groep. Hij begon met programmeren op 16-jarige leeftijd en heeft meer dan drie decennia ervaring met databases, systeemprogrammering, videocompressie, systeemperformance en schaalbaarheid. Porter heeft elf patenten op zijn naam staan.

Volgens Dev Ittycheria, President en CEO van MongoDB, is Mark Porter’s achtergrond in cloud computing, gedistribueerde systemen en database-engineering, zowel vanuit leveranciers- als klantperspectief, vrij zeldzaam.

Company:

MongoDB

Partners