15-07-2020

Google Cloud doet productaankondigingen tijdens Next '20: OnAir

Deel dit bericht

Van 14 juli tot en met 8 september 2020 vindt Google Cloud Next '20: OnAir, dit jaar volledig digitaal, plaats. Bij de opening doet Google Cloud productaankondigingen van Confidential VMs, Assured Workloads for Government en BigQuery Omni.

Confidential VMs, nu in bèta, is het eerste product in het portfolio van Google Cloud voor beveiligde virtual machines. Google Cloud maakt al gebruik van verschillende isolatie- en sandboxtechnieken als onderdeel van de cloudinfrastructuur om de totale architectuur te beveiligen. Confidential VMs verhogen dit niveau door geheugenversleuteling aan te bieden waarmee klanten hun workloads in de cloud kunnen isoleren. Google Cloud is daarmee de eerste, grote cloudprovider die dit niveau van beveiliging en isolatie aanbiedt. Tegelijkertijd hebben klanten een gebruiksvriendelijke oplossing waarvoor geen code in apps gewijzigd hoeft te worden – zonder in te leveren op prestaties.
Confidential VMs zijn beschikbaar in bèta op AMD EPYC CPUs en maken gebruik van de Secure Encrypted Virtualization (SEV)-functie die wordt ondersteund door tweede generatie AMD EPYC CPUs.

Compliance zonder complicaties
Assured Workloads for Government biedt klanten de mogelijkheid om eenvoudig en snel een gecontroleerde omgeving te creëren waarin de toegangscontrole van het personeel automatisch wordt toegepast. Assured Workloads for Government stelt de overheids- en regionale of lokale instanties in staat om kritieke workloads in te zetten die gebruik maken van de nieuwste cloudcapaciteiten, zonder dat dit ten koste gaat van de compliance.
Assured Workloads for government bevindt zich momenteel in Private Beta in Amerikaanse regio's en zal in het najaar algemeen beschikbaar worden gesteld (met bètafuncties).

De introductie van BigQuery Omni
BigQuery Omni, mede mogelijk gemaakt door Anthos, is een nieuwe en flexibele multi-cloud analyseoplossing waarmee klanten op een kosteneffectieve manier toegang krijgen tot data in Google Cloud, Amazon Web Services (AWS) en Azure (binnenkort). Met BigQuery Omni krijgen bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om datasilo's af te breken en bedrijfsinzichten te creëren. Allemaal vanuit één enkele gebruikersinterface en zonder hoge kosten voor het verplaatsen van gegevens van andere cloudproviders naar Google Cloud.
BigQuery Omni is beschikbaar in Private Alpha voor AWS S3, met binnenkort ondersteuning voor Azure. BigQuery Omni ondersteunt Avro, CSV, JSON, ORC en Parquet.

Partners