27-07-2020

InfluxDB Cloud beschikbaar op Microsoft Azure

Deel dit bericht

InfluxData, maker van de time series database InfluxDB, heeft aangekondigd dat InfluxDB Cloud beschikbaar is op Microsoft Azure, waarmee het bedrijf zich inzet om de toegankelijkheid voor ontwikkelaars te vergroten. Met deze aankondiging is InfluxDB Cloud nu live op alle drie de grote cloudplatforms - Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services. Bovendien zal InfluxDB de time series engine worden voor PTC's ThingWorx Industrial IoT (IIoT) platform.

Volgens CEO Evan Kaplan van InfluxData stelt InfluxDB Cloud ontwikkelaars in staat om nieuwe inzichten uit hun gegevens te halen, en met op gebruik gebaseerde prijzen, hoeven ze zich geen zorgen te maken over extra kosten. “De toevoeging van Microsoft Azure heeft het wereldwijde bereik van ons cloudaanbod verder vergroot. Naast onze strategische alliantie met PTC hebben we een uitgebreide marktplaats gecreëerd die ontwikkelaars de snelste tijd tot resultaten biedt. Met InfluxDB Cloud kunnen ontwikkelaars binnen enkele minuten aan de slag en eenvoudig hun IoT- of DevOps-projecten naar behoefte schalen in de cloud van hun keuze. ”

InfluxDB Cloud beschikbaar op alle grote cloudplatforms
De recente en plotselinge overgang naar werken op afstand heeft de overstap naar de cloud versneld, waarbij managers steeds meer op zoek zijn naar clouddiensten om digitale transformatie te ondersteunen. Dit komt op een moment dat veel bedrijven - zich bewust van de lock-in van leveranciers en hun applicaties willen abstraheren zodat ze over clouds kunnen worden verplaatst - in de richting van multi-cloudstrategieën gaan. Nu beschikbaar op alle grote cloudplatforms, is InfluxDB Cloud vanaf de basis opgebouwd als cloud-native, draaiend als een stateful applicatie op Kubernetes.

InfluxData & PTC werken aan ontwikkeling IIoT-oplossingen
De samenwerking van InfluxData met PTC is ontworpen om bedrijven te helpen de ontwikkeling van IIoT-oplossingen te versnellen. InfluxDB Cloud zal rechtstreeks worden verkocht, geleverd en ondersteund door PTC, voor implementaties van ThingWorx gehost in de cloudomgeving van PTC. PTC heeft zijn ThingWorx-platform diep geïntegreerd met Microsoft Azure. "We zijn van mening dat de snelheid van ontwikkeling en implementatie van cruciaal belang zal zijn bij het uitrollen van nieuwe IIoT-oplossingen", zegt Chris Baldwin, vice-president van ThingWorx Product Management bij PTC. "Door InfluxDB in ThingWorx op te nemen, willen InfluxData en PTC het vermogen van ontwikkelaars om nog grotere tijdreeksgegevensworkloads in meerdere gebieden van hun IIoT-implementatie te verzamelen, te verwerken, op te slaan en te analyseren, vereenvoudigen en versnellen."

Partners