28-07-2020

HPE onthult 5G Lab voor adoptieversnelling 5G-oplossingen

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft het HPE 5G Lab aangekondigd, een test- en ontwikkelomgeving waar telecombedrijven en partners 5G-netwerkoplossingen valideren en integreren. Het HPE 5G Lab wordt ondersteund door onder andere Affirmed Networks, Casa Systems, Intel, Metaswitch, Openet en Red Hat.

HPE's groeiende 5G-portfolio resulteert in verschillende 5G-mogelijkheden in de netwerkcore, aan de edge en in de enterprise. Het technologiebedrijf introduceerde eerder dit jaar al de HPE 5G Core Stack, een open cloud-native 5G core network softwarestack. Daarnaast lanceerde HPE de HPE Resource Aggregator voor Open Distributed Infrastructure Management om het beheer van de telecom-grade computerinfrastructuur voor 5G op duizenden locaties te vereenvoudigen. Tot slot is ook de HPE Edge Orchestrator geïntroduceerd. Hiermee leveren telecombedrijven hun klanten nieuwe edge-computing services aan de rand van het netwerk. Vanaf vandaag biedt het HPE 5G Lab een testomgeving waarmee bedrijven hun technologieën valideren, zich kunnen voorbereiden op de adoptie en daardoor met vertrouwen kunnen investeren.

Specifiek ontworpen 5G-standaarden zorgen dat telecombedrijven hun 5G-netwerken bouwen met open en cloud-native platforms. Deze maken gebruik van modulaire software- en hardwarecomponenten van verschillende leveranciers. Daardoor implementeren ze nieuwe 5G-services sneller, veiliger en flexibeler, waardoor er een grote verschuiving ontstaat in een markt die voorheen beheerst werd door verticaal geïntegreerde systemen, die vaak eigendom zijn van bepaalde leveranciers.

De focus van het HPE 5G Lab is om innovatie te brengen in een voorheen monolithische cellulaire netwerkcore. Om de voordelen van 5G volledig te benutten, moeten de eerste implementaties van 5G-radiotoegangsnetwerken – momenteel gebruikmakend van de 4G-core nfrastructuur – migreren naar een stand-alone 5G-core. Dit maakt holistisch beheer, data-uitwisseling en de opsplitsing in virtuele 5G-netwerken met specifieke handelingen en karakteristieken mogelijk. De HPE 5G Core Stack is een daadwerkelijk open product, waarmee telcombedrijven indien nodig netwerkfuncties (NF's) verwisselen en sneller innoveren dan de concurrentie. Met het HPE 5G Lab kunnen telecombedrijven meerdere NF's van verschillende leveranciers testen en valideren, terwijl ze vertrouwen op HPE voor de integratie met de HPE 5G Core Stack.

Met HPE GreenLake kunnen telecombedrijven een end-to-end 5G-corenetwerk afnemen als een vooraf geïntegreerd software- en hardwareplatform en via een ‘as-a-service’ consumptiemodel. Door HPE 5G Core Stack met HPE GreenLake te combineren, creëren telecombedrijven een speciaal gebouwd, open 5G-platform tegen een minimale investering vooraf. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om op te schalen wanneer de vraag groeit. Hierdoor ondersteunen ze onvoorspelbare groei en zijn ze toekomstbestendig voor aankomende 5G-innovaties.

Partners