14-08-2020

HPE en SAP introduceren SAP HANA Enterprise Cloud

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt een samenwerking aan met SAP voor de levering van de customer edition van SAP HANA Enterprise Cloud met HPE GreenLake. Deze wordt als volledig managed service geleverd aan de edge, in het datacenter van de klant of in een co-locatiefaciliteit naar keuze. Klanten houden hiermee hun SAP-softwareomgeving en data on-premise, terwijl ze gebruikmaken van een flexibele en consistente cloudervaring.

De SAP HANA Enterprise Cloud customer edition adresseert daarmee belangrijke klantbehoeften. Volgens onderzoek van IDC verwachten organisaties dat 70 procent van de applicaties buiten de publieke cloud blijven opereren. Dit komt door bijvoorbeeld applicatieverstrengeling, data ‘gravity’ en soevereiniteit, zorgen rondom de beveiliging of compliance, maar ook de onvoorspelbare en hoge kosten van de publieke cloud. Volgens 451 Research betalen klanten in de publieke cloud 2,5 keer meer dataopslagkosten vanwege de hoge kosten voor het binnenkomen en uitgaan van data.

Dankzij HPE GreenLake wordt de SAP HANA Enterprise Cloud customer edition als een consistente, geautomatiseerde cloudervaring binnen een flexibel ‘as-a-service’-model geleverd. Met de clouddiensten en analysetools van HPE GreenLake levert SAP de sterke operations en applicatie management services op iedere locatie. Met de samenwerking breiden HPE en SAP hun jarenlange relatie verder uit. Daarnaast kiest SAP voor HPE vanwege het wereldwijde bereik en het vertrouwen onder gezamenlijke klanten.

SAP HANA Enterprise Cloud customer edition
De nieuwe SAP HANA Enterprise Cloud customer edition beschikt over een geoptimaliseerde architectuur. Deze architectuur bestaat uit een veilige, sterk presterende infrastructuur met compute-, storage- en netwerktechnologie. Deze technologie is gecertificeerd en vooraf geconfigureerd voor SAP-software.

SAP levert een end-to-end-infrastructuur met de clouddiensten van HPE GreenLake. De HPE GreenLake-infrastructuur heeft zich bewezen in verifieerbare SAP-benchmarks en kan schalen naar de workloadeisen van SAP-klanten. HPE levert, installeert en beheert de infrastructuur, terwijl SAP expertise toevoegt in het opereren van complexe private cloudomgevingen. Dit gebeurt vanuit een besturingssysteem via de SAP HANA-database, inclusief de SAP HANA Enterprise Cloud-catalogus met applicaties zoals SAP S/4HANA en SAP BW/4HANA. De SAP HANA Enterprise Cloud, customer edition wordt geleverd als een kant-en-klaar OPEX cloudaanbod, beschikbaar via SAP.

Partners