18-08-2020

Red Hat OpenShift brengt virtualisatie naar cloud-native tijdperk

Deel dit bericht

Red Hat heeft de beschikbaarheid aangekondigd van OpenShift 4.5. Red Hat OpenShift 4.5, dat ook OpenShift Virtualization omvat, wil organisaties helpen applicatiebarrières tussen traditionele en cloud-native infrastructuur te doorbreken en de controle over gedistribueerde bronnen uit te breiden.
 
Volgens Gartner heeft tegen 2022 meer dan 75 procent van de wereldwijde organisaties containerapplicaties in productie. Dit rapport geeft weliswaar aan dat cloud-native applicaties de toekomst van bedrijfsinnovatie en nieuwe applicatieontwikkeling zijn, maar toch hebben veel organisaties nog steeds grote investeringen in bedrijfskritische applicaties die draaien als traditionele virtuele machines. Red Hat OpenShift bevat nu OpenShift Virtualization, een nieuwe platformfunctie waarmee IT-organisaties standaard VM-gebaseerde workloads naar Kubernetes kunnen brengen. Hiermee worden de workflow- en ontwikkelingssilo's geëlimineerd die doorgaans bestaan tussen traditionele en cloud-native applicatie-stacks.
 
Geen muren tussen cloud-native en traditionele workloads
OpenShift Virtualization is voor het eerst als een technologie-preview geïntroduceerd op de Red Hat Summit 2020, en is nu algemeen beschikbaar en zonder extra kosten inbegrepen bij Red Hat OpenShift. OpenShift Virtualization is afgeleid van het KubeVirt opensourceproject, dat organisaties in staat stelt om applicaties die bestaan uit VM's naast containers en serverless te ontwikkelen, te implementeren en te beheren. En dit alles in één modern Kubernetes-platform. Met OpenShift Virtualization brengt Red Hat traditionele applicatie-stacks naar de voorgrond in een laag van open innovatie, waardoor klanten in hun eigen tempo kunnen transformeren.
 
Door nieuwe en bestaande applicaties bij elkaar te brengen in dezelfde architectuur, zorgt OpenShift Virtualization voor een consistente ontwikkelervaring en vergroot het vermogen van een organisatie om snel te innoveren. Zodra VM's zijn gemigreerd naar en beheerd worden door Red Hat OpenShift, kunnen ze in de loop van de tijd in containers ondergebracht worden en als virtuele machines onderhouden worden. Hiermee kunnen gebruikers hybride applicaties ontwikkelen en leveren die gebouwd zijn op containers en VM's, die naast elkaar en op hetzelfde platform kunnen draaien.
 
Verhoogde flexibiliteit en infrastructuurkeuze
Red Hat OpenShift 4.5 introduceert ook full-stack automatisering voor VMware vSphere implementaties. Dit maakt snelle Red Hat OpenShift-implementaties mogelijk bovenop alle momenteel ondersteunde vSphere-omgevingen, inclusief vSphere 7. Met full-stack automatisering hoeft de beheerder alleen maar referenties voor een vSphere-implementatie te verstrekken, en de installer voorziet alle benodigde resources. Dit resulteert in een snellere initiële setup-ervaring en maakt eenvoudiger doorlopend beheer en onderhoud mogelijk. Dit is een aanvulling op de bestaande ondersteuning van OpenShift voor VMware vSphere-implementaties op reeds bestaande infrastructuren, wat meer flexibiliteit biedt voor sterk aangepaste vSphere-omgevingen.
 
In de loop der tijd is de full-stack automatiseringservaring uitgebreid met AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Red Hat Virtualization en Red Hat OpenStack Platform, waardoor klanten OpenShift-clusters over verschillende clouds en on-premises kunnen implementeren met dezelfde volledig geautomatiseerde ervaring. Nu het mogelijk is om vSphere- implementaties volledig te automatiseren, maakt Red Hat het nog makkelijker voor organisaties om op de bestaande virtuele infrastructuur een enterprise containerplatform te draaien. Dit geeft organisaties nog meer keuze als het gaat om hun onderliggende infrastructuurplatform.

Partners