24-08-2020

Red Hat biedt Advanced Cluster Management voor Kubernetes

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes. Dit is de nieuwste toevoeging aan Red Hat's portfolio van IT-beheertechnologieën voor de hybride cloud. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes helpt organisaties om Red Hat OpenShift verder uit te breiden en te schalen met enterprise beheermogelijkheden.

Applicatiemodernisering is een van de huidige IT-prioriteiten. Red Hat OpenShift is gebouwd op Kubernetes en is de standaard voor moderne applicatie-infrastructuur. Dit krachtige, schaalbare platform is uitermate geschikt om te helpen bij deze transformatie. Maar net zoals fysieke beheertools en -processen niet werkten voor gevirtualiseerde omgevingen, zijn tools voor het beheer van virtuele machines niet geschikt voor de huidige cloud-native, gecontaineriseerde wereld. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes voorziet in deze behoefte en breidt de Red Hat OpenShift-mogelijkheden uit door de toevoeging van next-generation beheermogelijkheden.

Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes voorziet organisaties van tools voor het implementeren van applicaties in containers - of een organisatie nu net begint met het verkennen van cloud-native computing of dat het next-generation workloads in productie gebruikt. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes sluit aan op hun behoefte qua containerisatie, en helpt met dringende uitdagingen als het beheren van meerdere clusters, terwijl het voorziet in mogelijkheden voor de toekomst, zoals policy-handhaving en governance-controles.

Kubernetes verenigt beheer hybride cloud
Voor het beheer van clusters, verdeeld over meerdere bedrijfsdatacenters en publieke cloud-implementaties, zijn vaak verschillende gescheiden tools nodig die alleen voor het beheer van specifieke omgevingen geschikt zijn. Meerdere beheerconsoles, gebruikersinterfaces en logins kunnen tot handmatige processen leiden die gevoelig zijn voor menselijke fouten. En dat kan op zijn beurt leiden tot onnodige downtime of risico’s als beveiligings- en regelgevingsproblemen.

Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes helpt deze barrières voor cloud-native beheer in de hybride cloud te elimineren door een geïntegreerd overzicht te geven van Kubernetes-clusters - van Red Hat OpenShift op locatie en in publieke clouds, tot clusters van publieke cloudaanbieders zoals Amazon Web Services, Google Cloud, IBM en Microsoft Azure. Met Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes kunnen organisaties cloud-native applicaties schalen van ontwikkeling tot productie in de hybride cloud, allemaal beheerd vanuit een enkele beheeromgeving.

Policygebaseerde governance
Red Hat OpenShift combineert de innovatie van Kubernetes met de inspanningen van Red Hat om ‘hardened’, enterprise open source oplossingen te leveren. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes bouwt hierop voort door ingebouwde policy-gestuurde automatisering te leveren voor beveiliging, governance en multi-cluster- en applicatie lifecycle-management voor OpenShift-implementaties.

Naarmate organisaties clusters over meerdere clouds implementeren en de complexiteit van het beheer toeneemt, kunnen beveiligingscontroles in verschillende omgevingen inconsistent worden, evenals het verifiëren van de compliance van softwarecomponenten. Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes biedt de mogelijkheid om policy’s centraal in te stellen voor de automatische configuratie van beheerde componenten in de hybride cloud. IT operation teams zijn hierdoor beter in staat om de naleving van markt- of regelgevingsstandaarden te handhaven.

Cloud-native levenscyclusbeheer
Traditionele methoden van application lifecycle management (ALM) kunnen moeilijk voldoen aan de snel evoluerende behoeften van moderne workloads. Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes introduceert open standaarden voor ALM-strategieën, waardoor IT-organisaties hun cloud-native applicaties en -diensten kunnen integreren in bestaande continuous integration/continuous development (CI/CD) pipelines.

Partners