26-08-2020

Vamp.io lanceert Release Orchestration-As-A-Service Platform

Deel dit bericht

Vamp, AIOps-platform voor Cloud-Native Release Orchestration, lanceert haar SaaS-platform Vamp Cloud. Dit platform biedt Release Orchestration-as-a-Service en helpt zo organisaties om in DevOps- en Kubernetes-omgevingen de snelheid van software-releases te verbeteren en tegelijkertijd zero downtime van kritische business-services te garanderen.

Het sneller en vaker uitbrengen van software-releases wordt complexer nu bedrijven overstappen op microservices, Kubernetes en DevOps. Het releasen van software door DevOps teams is sterk handmatig, langzaam en foutgevoelig van aard. Productmanagers spelen geen rol in dit proces en kunnen de impact op de klantervaring niet realtime meten. Vamp interviewde in het afgelopen jaar meer dan 100 bedrijven en stelde vast dat 70 procent van hen te maken kreeg met meer productie-issues en een lagere time to market na de adoptie van microservices en DevOps.

Vamp Cloud: release, valideer en optimaliseer software in productie met vertrouwen - zelfs op een vrijdagmiddag
Vamp Cloud biedt DevOps teams self-service release-mogelijkheden voor het realtime testen in productie. Teams kunnen het release-proces automatiseren en beschikken over scherpe controle over wanneer nieuwe software en features beschikbaar worden gemaakt en aan welke klanten in welke segmenten. Ook is te meten in hoeverre een nieuwe release van invloed is op de business-KPI’s. Door het toepassen van machine learning en automatisering bij het release-proces – een nieuwe technologie die Continuous Validation wordt genoemd – ‘begrijpt’ het platform de gezondheid en de business impact van een nieuwe release. Het platform kan geautomatiseerde rollbacks in gang zetten als nieuwe software niet voldoet aan de businesscriteria. Zo worden fouten aan klantzijde voorkomen, evenals omzetverlies.

Testkosten terugdringen
Met Vamp Cloud kunnen bedrijven software goedkoper testen én met betere resultaten. Het testen van software in pre-productie-omgevingen is duur en leidt tot een langzamere time-to-market. In plaats van pogingen om met een mirror van productieomgevingen te werken – met al zijn beperkingen – biedt Vamp Cloud de mogelijkheid om software veilig aan te bieden aan een gecontroleerde subset van echte klanten in een live productieomgeving. Dit beperkt de impact van een mislukte release en vermindert de risico’s van een release op zich. Dat betekent dat het release-proces een frequente gebeurtenis wordt zonder grote impact of veel stress. Door het wegnemen van tijdrovende testen en acceptatiecycli wordt het release-proces iteratief. De omloopsnelheden nemen toe en bedrijven kunnen nieuwe features sneller op de markt brengen.

Vamp Cloud is gebouwd voor cloud-native applicaties en is qua architectuur inzetbaar op alle Kubernetes-versies, waaronder Google Kubernetes Engine (GKE), Azure Kubernetes Service (AKS) en Amazon AWS Elastic Kubernetes Service (EKS), evenals op on-premises en vanilla Kubernetes-distributies.

Partners