03-09-2020

Red Hat maakt de edge open met enterprise Kubernetes en automation

Deel dit bericht

Red Hat heeft producten en mogelijkheden aangekondigd die organisaties helpen edge computing-strategieën te starten op basis van een open hybride cloud-backbone. Met functies in Red Hat OpenShift en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes kunnen organisaties voldoen aan de behoeften van veeleisende edge workloads, zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning bij industriële productie. Hiermee kunnen ze hybride cloudomgevingen gemakkelijker beheren en vanuit één enkel punt schalen.
 
Naarmate de hoeveelheid gegevens, het aantal apparaten en nieuwe technologieën blijven toenemen, zien organisaties steeds meer de voordelen van edge computing. Volgens een onderzoek van Analysys Mason is edge computing een strategische topprioriteit voor veel operators. Dertig procent is al begonnen met het inzetten van een edge cloud, en 57 procent maakt momenteel plannen om dat volgend jaar te gaan doen.
 
Edge computing helpt organisaties bij het opschalen van hun infrastructuur, ondersteunt nieuwe latency-gevoelige toepassingen en stimuleert innovatie met data-inzichten door gegevens dichter bij de bron te verwerken. Hierdoor ontstaat de behoefte dat computing zich verplaatst van gecentraliseerde datacenters naar verre, gedistribueerde locaties. Dit betekent dat computing, inclusief gegevensverwerking en -analyse, vaak dichter bij de producent of consument van gegevens en inzichten moeten worden uitgevoerd, in plaats van in een centraal datacenter. Dit heeft als doel de latency, bandbreedtebeperkingen en andere uitdagingen te vermijden. Het gebruik van flexibele, schaalbare en betrouwbare technologieën zijn de sleutel tot het succes van edge computing en vormen in de ogen van Red Hat een perfecte use case voor enterprise Kubernetes.
 
Kubernetes is ontworpen om te schalen en uit te breiden naar andere omgevingen, waardoor het dezelfde operationele consistentie aan de ‘edge’ biedt als in de cloud. De open standaarden waar Kubernetes van is afgeleid bieden een hoge mate van interoperabiliteit en compatibiliteit met de belangrijkste datacentersystemen. Daarnaast kan de flexibele aard van de container-orkestratie-engine dienen als lanceerplatform voor nog nieuwere innovaties.
 
Red Hat gelooft dat Kubernetes en de ondersteunende technologieën voor edge computing de perfecte mix bieden van kracht, betrouwbaarheid en innovatie, wat wordt benadrukt door de laatste verbeteringen aan Red Hat OpenShift en het nieuw gelanceerde Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes.
 
Van open hybride cloud naar de edge
Red Hat biedt al een krachtig en schaalbaar portfolio van open hybride cloudtechnologieën, van het meest toonaangevende enterprise Linux-platform ter wereld, Red Hat Enterprise Linux, tot Red Hat OpenShift, een van de belangrijkste Kubernetes-platformen in de industrie. Met zijn middleware-portfolio en ontwikkelaarstools biedt Red Hat Kubernetes de mogelijkheid om snelle, lichtgewicht en schaalbare edge-applicaties te ontwikkelen, inclusief data-aggregatie, transformatie en connectiviteit, ter ondersteuning van event-gedreven zaken doen. De verbeteringen aan deze oplossingen, versterken het vermogen van Red Hat om een breed scala aan edge-implementaties te ondersteunen, naast de aanwezigheid van een uitgebreid, gecertificeerd ecosysteem van hardware-, software- en servicepartners.

Partners