02-09-2020

Mendix introduceert Data Hub en low-code platform Mendix 9

Deel dit bericht

Mendix heeft Mendix 9 en Mendix Data Hub aangekondigd. Mendix 9 brengt low-code naar nieuwe domeinen waardoor ontwikkelaars van verschillende niveaus zakelijke problemen kunnen oplossen. Mendix 9 bouwt voort op de basis van modelgedreven software-ontwikkeling en bevat nieuwe functionaliteit en een verzameling kant-en-klare branchespecifieke applicaties die snel een oplossing bieden bij veelvoorkomende use cases. Mendix Data Hub transformeert de manier waarop medewerkers data ontdekken, begrijpen, gebruiken en beheren voor software-ontwikkeling en andere activiteiten.

De virtualisatie service van Mendix Data Hub maakt zakelijke data breed toegankelijk en bruikbaar met het gemak van drag-and-drop waarmee het naadloos geïntegreerd wordt in het Mendix low-code applicatieplatform.  De aankondigingen worden vandaag gedaan tijdens Mendix World, de grootste wereldwijde, virtuele low-code conferentie.

Mendix 9 is het eerste alles-in-één low-code platform en past de low-code kernprincipes van abstractie en automatisering toe op aangrenzende domeinen. Gebruikers hebben  eenvoudig toegang tot data vanuit de hele onderneming, kunnen gebruikmaken van uitgebreide AI-tools om de kwaliteit van applicaties te verbeteren en snel intelligent automation toepassingen creëren. Ook kunnen zij multi-experience oplossingen leveren voor alle devices, geleverd op een flexibele, cloud-native architectuur.  

De nieuwe branchespecifieke kant-en-klare oplossingen van Mendix 9 zorgen dat organisaties sneller waarde halen uit hun oplossingen. Met deze oplossingen profiteren  development-teams van de kennis van Mendix en Siemens, en hun uitgebreide ecosysteem, om veelvoorkomende problemen binnen hun branche op te lossen.

Low-code uitgebreid met data-integratie
Mendix Data Hub is een belangrijk onderdeel van het ‘alles-in-één’ low-code platform van Mendix. Door de low-code aanpak van Mendix uit te breiden met data-integratie, stelt Data Hub ontwikkelaars in staat snel nieuwe oplossingen te bouwen die diep geïntegreerd zijn met data uit kernsystemen. Hiermee wordt één van de meest omslachtige en risicovolle aspecten van software-ontwikkeling opgelost.

Mendix is nu ook het cloud-platform dat het hart vormt van Xcelerator, het geïntegreerde portfolio van software en services van Siemens Digital Industries Software waarmee digitale transformatie wordt versneld. Mendix Data Hub versterkt de kracht van Xcelerator waardoor industriële klanten systemen en software kunnen samenbrengen in een geïntegreerd platform.

De eerste release van Mendix Data Hub bevat:
• De Mendix Data Hub Catalog: een open metadata repository waardoor zowel ontwikkelaars als domeinexperts databronnen in een verbonden ecosysteem kunnen zoeken en ontdekken.
• Met Data Hub Connectors kunnen organisaties databronnen verbinden met Data Hub, de Data Hub Catalog vullen en de data beschikbaar stellen aan ontwikkelaars. Naast de data van elke Mendix-applicatie, zijn de eerste connectoren die beschikbaar worden gemaakt een agnostische oData-connector en connectoren naar Siemens Teamcenter en SAP.
• External Entities toont data uit remote systemen alsof het lokale data is. Zo kunnen ontwikkelaars deze data eenvoudig via drag-and-drop naar de applicatie slepen waar ze aan werken in Studio en Studio Pro.

Partners