10-09-2020

Fundaments en CloudNation versterken Managed Cloud propositie

Deel dit bericht

IT-dienstverlener Fundaments ziet een sterke groei in het belang van Public Cloud als platform voor het hosten van applicaties. Door een samenwerking te starten met CloudNation - kennispartner in Public Cloud-transformaties - kan Fundaments haar Public Cloud-propositie verder verstevigen en versnellen. Waar CloudNation haar technische kennis van Public Cloud-platforms levert in de vorm van het ontwerpen en bouwen van de omgeving, vult Fundaments deze aan met managed dienstverlenging.

Fundaments en CloudNation werken bij vraagstukken omtrent IT-transformaties nauw samen, zowel bij transformaties van bestaande applicaties naar Public Cloud als bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in Public Cloud. Er wordt daarbij gewerkt volgens de sprintmethodologie. Door de competentie van CloudNation toe te voegen aan haar expertises, kan Fundaments versneld investeren in een Managed Public Cloud propositie.

Volgens Arjen Vriens, Co-founder van CloudNation, begint de adoptie van publieke cloud in de vorm van AWS of Azure gemeengoed te worden. “Om deze IT-transformatie goed door te komen en te verankeren binnen de organisatie, is het van belang om een solide fundament te hebben, echter om dit te realiseren is de juiste competentie vereist. Wij zijn CloudNation gestart om dit externe ‘Cloud Centre of Competence’ te kunnen zijn voor derden en ondersteunen een grote diversiteit aan klanten met generieke Cloud expertise, maar ook hele specifieke vraagstukken zoals Cloud networking en connectiviteit of applicatie moderniseringsvraagstukken. Ons partnership met Fundaments geeft daar door middel van een managed service propositie nog een extra dimensie aan.”

Partners