11-09-2020

Progress kondigt overname van DevOps-aanbieder Chef aan

Deel dit bericht

Progress heeft de overname aangekondigd van Chef, aanbieder van DevOps en DevSecOps die volledige infrastructuurautomatisering biedt voor het bouw, implementatie, beheer en beveiliging van applicaties in multi-cloud en hybride omgevingen, evenals on-premise.

Volgens CEO Yogesh Gupta van Progress is Chef marktleider met de beste producten in zijn klasse, een levendige ontwikkelaarsgemeenschap, een indrukwekkend klantenbestand en bekwame en betrokken medewerkers. "Chef heeft een succesvol bedrijf, productportfolio en go-to-market-strategie opgebouwd en we zullen dat uitbreiden en versnellen, voortbouwend op het momentum dat Chef tot nu toe heeft opgebouwd."

Innovator
Chef is opgericht in 2008 en met meer dan 70 miljoen dollar aan jaarlijkse omzet, is leidend op het gebied van continue automatisering, een innovator op het gebied van applicatie-automatisering en een pionier in de DevSecOps-beweging. Haar missie is om de meest duurzame en transformatieve bedrijven te helpen technologie te gebruiken om snelle, efficiënte en innovatieve softwaregedreven organisaties te worden. Het Chef productportfolio omvat Chef Enterprise Automation Stack, Chef Infra, Chef InSpec, Chef Habitat, Chef Compliance en Chef Desktop.

Progress is leverancier van enkele van producten voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van zakelijke applicaties en de overname van Chef zal die positie versterken door compliance- en applicatieautomatiseringsproducten te leveren voor multi-cloud en on-premise infrastructuur. De overname past ook in de groeistrategie van Progress door middel van acquisities. “Deze overname past perfect in onze groeistrategie en voldoet aan de vereisten die we eerder hebben uiteengezet: een sterk terugkerend verdienmodel, technologie die ons bedrijf aanvult, een loyaal klantenbestand en de mogelijkheid om ons bedrijfsmodel en onze infrastructuur te gebruiken om efficiënter zaken doen,” vervolgt Gupta. "We zijn verheugd om Chef aan ons productportfolio toe te voegen en zijn ervan overtuigd dat deze overname voordelen zal opleveren voor beide organisaties, maar ook voor onze klanten, partners, investeerders en de Chef-gemeenschap."

Complementair
Volgens CEO Barry Crist van Chef is de overname een volgend hoofdstuk en zal Progress zal het groeipotentieel vergroten. "Chef en Progress delen een visie voor de toekomst van DevSecOps en Progress zal de schaal bieden om het platform van Chef verder te stimuleren en toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten. Chef vervult een behoefte in het Progress-portfolio in DevSecOps, infrastructuur, applicatie- en compliance-automatisering die in hoge mate complementair is aan haar bestaande producten. De overname ondersteunt onze Open Source-visie en biedt bredere kansen voor onze klanten, partners, medewerkers en de gemeenschap."

Progress neemt Chef over voor 220 miljoen dollar. De overname zal naar verwachting in oktober 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van wettelijke toestemming en voldoen aan andere gebruikelijke voorwaarden.

Partners