29-09-2020

PostgreSQL 13 biedt verbeterde prestaties, beveiliging en ontwikkelaarservaring

Deel dit bericht

De PostgreSQL Global Development Group heeft de release aangekondigd van PostgreSQL 13, de meest recente versie van haar werelds open source-database. PostgreSQL profiteert van meer dan 25 jaar open source-ontwikkeling door een wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap.

PostgreSQL 13 bevat aanzienlijke verbeteringen aan het indexerings- en opzoeksysteem die grote databases ten goede komen, waaronder ruimtebesparing en prestatieverbeteringen voor indexen, snellere responstijden voor query's die gebruik maken van aggregaten of partities, betere queryplanning bij gebruik van verbeterde statistieken en meer. PostgreSQL biedt 13 een betere datamanagementervaring voor grote en kleine workloads, met optimalisaties voor dagelijks beheer, meer gemak voor applicatieontwikkelaars en beveiligingsverbeteringen.

"PostgreSQL 13 toont de samenwerking en toewijding van onze wereldwijde gemeenschap bij het bevorderen van de mogelijkheden van 's werelds meest geavanceerde open source relationele database", aldus Peter Eisentraut, een PostgreSQL Core Team-lid. "De innovaties die elke release met zich meebrengt, samen met de reputatie van betrouwbaarheid en stabiliteit, is de reden waarom meer mensen ervoor kiezen om PostgreSQL te gebruiken voor hun toepassingen."

Meer informatie: PostgreSQL

Partners