06-10-2020

Atos lanceert BullSequana Agility

Deel dit bericht

Atos introduceert BullSequana Agility, een oplossing die datacenters op locatie ondersteunt met een met de cloud vergelijkbare flexibiliteit. Dit maakt volgens Atos de weg vrij naar een snelle en veilige overgang naar de hybride cloud ofwel één of meerdere private en publieke cloud-omgevingen die onderling met elkaar verbonden zijn.

De migratie van bedrijfskritische applicaties naar een multi-cloud omgeving brengt veel uitdagingen met zich mee. Dit kan variëren van hoog oplopende kosten en een moeilijk te beheren en onvoorspelbare complexiteit tot een gebrek aan gekwalificeerde professionals. BullSequana Agility maakt een eenvoudig en efficiënt beheer van zowel computing, opslag, netwerk en virtualisatie mogelijk binnen een gemeenschappelijk platform dat wordt aangestuurd via één beheeromgeving.

BullSequana Agility functioneert als een flexibele pool van resources en biedt verschillende voordelen:
• Een platform dat eenvoudig te beheren, te opereren en schaalbaar is in vergelijking met traditionele op SAN gebaseerde infrastructuren. Elk knooppunt ondersteunt talrijke beveiligde VMs, waarbij al deze knooppunten worden beheerd als een eenduidige entiteit vanuit één beheeromgeving: vCenter. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om in te loggen via verschillende interfaces.
• Klaar voor de hybride cloud: in combinatie met aanvullende software voor cloud management en automatie, maakt BullSequana Agility de weg vrij voor de migratie naar de hybride cloud door het bieden van een gemeenschappelijk platform voor zowel private als publieke clouds.
• Een voorspelbare performance met een hoogwaardige opslagcapaciteit.
• Een zeer kostenefficiënte oplossing met een lagere CAPEX (kosten voor ontwikkeling of levering van niet-verbruikbare onderdelen van systemen), lagere operationele kosten en de mogelijkheid van een ‘pay-as-you-grow’-aanpak.

Met de ondersteuning van Graphics Processing Units (processors die gebruikt worden voor videotaken) maakt BullSequana Agility ook beeldintensieve VDI-omgevingen mogelijk. Met zo’n Virtual Desktop Infrastructure wordt het mogelijk gemaakt tegelijkertijd meerdere besturingssystemen of virtuele pc's op één fysieke server te gebruiken. Organisaties kunnen, ongeacht de locatie, met het platform werken dankzij de snelle en eenvoudige toepassing van een efficiënte virtuele desktop-omgeving en de mogelijkheid dit naar behoefte op te schalen.

BullSequana Agility biedt een evenwichtige en robuuste infrastructuur die is geoptimaliseerd voor VMware-software (VMware vSphere en vSAN). Dit biedt organisaties de flexibiliteit om hun IT-infrastructuur op verschillende manieren in te zetten. Het platform combineert BullSequana SA-servers die zijn gebaseerd op tweede generatie AMD EPYC-processors, hybride of all-flash storage-oplossingen en optionele Graphics Processing Units (GPU’s). BullSequana Agility voorziet in de virtualisatie en consolidatie van al deze componenten binnen één portal.

Partners