14-10-2020

Red Hat versnelt hybride cloudautomatisering met gecertificeerde diensten

Deel dit bericht

Red Hat kondigt verschillende upgrades aan van haar enterprise automatiseringsplatform, waaronder de nieuwste versie van Red Hat Ansible Automation Platform met nieuwe Red Hat Certified Ansible Content Collections, een catalogus van automatiseringsdiensten en een private Automation Hub. Red Hat Ansible Automation Platform brengt gecertificeerde, hybride cloud-integraties naar de private Automation Hub, en daarmee productiviteitsverhoging en automatisering naar de hele organisatie.

Red Hat geeft een voorproefje van een integratie tussen Red Hat Advanced Cluster Management en het Ansible Automation Platform, waarbij de kloof tussen traditionele IT-omgevingen en cloudgebaseerde, containergebaseerde oplossingen wordt overbrugd. Deze integratie verenigt twee toonaangevende platformen, Red Hat OpenShift en Ansible Automation Platform, om automatisering in de open hybride cloud te stimuleren.
 
Populaire automatiseringscode komt breder beschikbaar
Ansible Content Collections biedt sinds 2019 een gestandaardiseerde methode voor automatiseringsontwikkelaars om automatiseringscontent te bouwen en te verpakken, zodat die op een draagbare en schaalbare manier geïmplementeerd kan worden. Ansible Content Collections breng structuur aan in automatiseringscontent, door Collections onder te brengen in categorieën gebaseerd op het automatiseringsdomein of -platform. Collections die worden geleverd in Ansible Automation Hub zijn gecertificeerd door het Ansible-partnernetwerk: ze worden getest, gevalideerd en zijn volledig ondersteund voor enterprise-productieomgevingen.
 
De nieuwste versie van het Ansible Automation Platform is voorzien van nieuw gecertificeerde Ansible Content Collections voor Red Hat OpenShift, Kubernetes Core en VMware vSphere REST API. Deze Collections laten zien dat Red Hat zich blijft inzetten voor het automatiseren van cloud en Kubernetes-platformen voor moderne IT. Uit hybride cloud use cases is naar voren gekomen dat Certified Content Collections automatisering mogelijk maakt voor verschillende containerbeheersystemen, zowel bij gebruik van native Kubernetes als Red Hat OpenShift. Met de toevoeging van deze nieuwe Collecties zijn er nu meer dan 60 Ansible Content Collections in Automation Hub beschikbaar van Red Hat en partners.
 
Bouw een interne automatiseringscontent-community
Ansible Automation Hub is een managed cloud service die klanten gemakkelijk toegang geeft tot gecertificeerde Ansible content, die wordt onderhouden door Red Hat. Naarmate de automatiseringsinspanningen binnen organisaties toenemen, proberen individuele teams vaak de automatisering te integreren als onderdeel van hun algemene IT-strategie, terwijl IT-leiders juist de beveiliging en beheerbaarheid van niet-ondersteunde content willen garanderen. Private Automation Hub levert een centrale locatie voor interne automatiserings-community’s, waarin Ansible-content privé kan worden beheerd, dankzij de vertrouwde content van Red Hat, partners en interne ontwikkelaars.
 
Private Automation Hub stelt contentmakers binnen organisaties in staat om samen te werken en vertrouwde, geverifieerde middelen te publiceren vanuit één enkele bron. Dit helpt om Ansible-code binnen een organisatie te stroomlijnen en een kennisgids te creëren voor nieuwkomers in de automatisering. Meer geavanceerde teams kunnen deze content ook als basis voor automatisering gebruiken, terwijl de organisatie als geheel de mogelijkheid krijgt om de levenscyclus van Ansible-automatiseringscontent te beheren en te controleren naarmate de behoeften zich over de gehele hybride cloud uitstrekken.
 
Automatisering op maat voor de open hybride cloud
De automation services catalog, die werd aangekondigd op de Red Hat Summit 2020, stelt bedrijfsspecifieke, vooraf goedgekeurde en gecureerde automatisering ter beschikking aan infrastructuur- en applicatieteams, evenals aan zakelijke gebruikers. Deze mogelijkheid geeft IT-beheerders en security operations teams meer inzicht in wat er geautomatiseerd wordt, zonder dat dit de automatiseringspraktijk van de hele organisatie vertraagt. Door de toevoeging van connector-technologie in de catalogus met automatiseringsservices kunnen klanten de automation services catalog nu rechtstreeks en veiliger naar hun eigen privé-infrastructuur brengen. Dit verbetert de controle over welke automatiseringspraktijken binnen een organisatie gebruikt worden.
 
De connectortechnologie stelt organisaties ook in staat om bedrijfsspecifieke controles en compliance-mechanismen te onderhouden, terwijl ontwikkelaars nog steeds sneller toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben. Nieuwe integraties voor Information Technology Service Management (ITSM) breidt de catalogus met automatiseringsdiensten ook uit naar platformen als BMC Remedy en ServiceNow, wat de frictie verlaagt bij het proactief invullen van ITSM-rulesets en -standaardtaken. Dit kan helpen om de efficiëntie te verbeteren van teams die Ansible Automation een belangrijk onderdeel van hun algemene bedrijfsstrategie willen maken en niet alleen maar een los IT-component.

Partners