16-10-2020

Red Hat integreert Ansible Automation Platform voor OpenShift omgevingen

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de integratie aan van Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes. Deze integratie is ontworpen om de automatisering en integratie tussen de cloud-native en traditionele infrastructuur te versnellen. Het is gericht op modernisering van applicaties voor IT-omgevingen, waarbij het een einde wil maken aan workflow- en ontwikkelingssilo's tussen traditionele servers en virtuele machines en cloud-native clusters, waaronder Red Hat OpenShift.

Red Hat Advanced Cluster Management is in juli 2020 gelanceerd en helpt ondernemingen bij het beter beheren en schalen van OpenShift-clusters in de hybride cloud, waardoor het beheer van het vooraanstaande Kubernetes-platform voor ondernemingen meer slagkracht krijgt.

De integratie tussen Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management heeft als doel de pijnpunten in enterprise IT-organisaties aan te pakken door de toolsets en handoffs tussen traditionele en cloud-native technologieën te stroomlijnen. Red Hat Advanced Cluster Management richt zich op de behoefte aan cloud-native management en monitoring. Wanneer workflows op applicatieniveau of traditionele IT-workflows nodig zijn, fungeert het als een controlepaneel over de Red Hat OpenShift-clusters om de Ansible Automation Platform-mogelijkheden te activeren, zoals de implementatie van systeemupdates, de configuratie van load balancers, het schalen van server resources en meer. Het resultaat is een uniforme workflow om complexe hybride cloudomgevingen te beheren zonder organisaties te dwingen te kiezen tussen hun IT-behoeften in het hier en nu en deze die ze nodig hebben voor een digitale toekomst.

Als onderdeel van de integratie tussen de twee technologieën maakt Red Hat gebruik van het fundament van OpenShifts Kubernetes Operator om de IT-automatisering in hybride cloudomgevingen te verbeteren. Kubernetes Operators maken het eenvoudiger om applicaties op schaal te draaien in OpenShift implementaties, waar die ook bestaan, en met een Resource Operator voor Red Hat Advanced Cluster Management kan de technologie een beroep doen op het Ansible Automation Platform om taken efficiënter uit te voeren buiten de Kubernetes-cluster.

Partners