20-10-2020

OpenStack Victoria-release biedt native integratie met Kubernetes

Deel dit bericht

De OpenStack-community introduceert Victoria, de 22e release van de open source-software voor het inrichten van cloud-infrastructuren. Een van de eigenschappen van OpenStack is dat het prestaties van virtuele machines en bare metal optimaliseert en met de Victoria-release wordt dit nog verder versterkt.

Naast diverse verbeteringen van de stabiele en betrouwbare core van OpenStack en uiterst flexibele mogelijkheden voor de integratie met andere open source-projecten biedt de nieuwe release de volgende innovatieve features: verbeteringen betreffende native integratie met Kubernetes; uitgebreidere ondersteuning voor diverse architecturen en standaarden; innovatieve oplossingen voor complexe netwerkproblemen.

Voor de Victoria-release ontving OpenStack meer dan 20.059 codewijzigingen. Deze waren afkomstig van 790 developers die actief zijn bij 160 organisaties in 45 landen. OpenStack wordt ondersteund door een grote wereldwijde open source-community. Gemeten naar het aantal actieve bijdragen behoort het tot de wereldwijde top drie van open source-projecten, samen met de Linux-kernel en Chromium.

Volgens Thierry Carrez, vice president Engineering bij de OpenStack Foundation (OSF), volgt deze release tien jaar na de eerste release van OpenStack. “En na dit decennium vormt OpenStack nog altijd het kloppende hart van open infrastructuren. De software biedt iedereen toegang tot technologieën die het mogelijk maken om open infrastructuren in te richten. Organisaties kunnen op die manier onbeperkt innoveren zonder een andere partij om toestemming te vragen. Het is geweldig om te zien hoe betrokken OpenStack-gebruikers zijn geweest bij het programmeerwerk voor de Victoria-release ter ondersteuning van nieuwe toepassingsscenario’s. Gebruikers houden zich ook actief bezig met het dichten van functionele lacunes binnen het platform wat bijdraagt aan verbeterde stabiliteit.”

Partners