28-10-2020

GlobalOrange en Amsterdam Standard bundelen krachten voor SaaS-ontwikkeling

Deel dit bericht

De Nederlandse SaaS-ontwikkelbedrijven GlobalOrange en Amsterdam Standard bundelen hun krachten. Door de fusie ontstaat een groep van 165 experts, verdeeld over vijf kantoren in Nederland en Polen. De groep is toegespitst op het ontwikkelen van succesvolle SaaS-producten. GlobalOrange en Amsterdam Standard combineren de kracht en flexibiliteit van remote teams met de voordelen van lokaal projectmanagement, SaaS-development-expertise, UX-design en machine learning.

Amsterdam Standard heeft zestien jaar ervaring met softwareontwikkeling voor snelgroeiende scale-ups in Nederland. In een arbeidsmarkt waar ontwikkeltalent schaars is, levert het bedrijf al jaren ontwikkelkracht van de bovenste plank. Amsterdam Standard levert onder andere teams voor van Vandebron, Disney+, Hypotheekbond en Tiqets.
GlobalOrange levert al vijftien jaar SaaS-ontwikkelexpertise vanuit de Posthoornkerk in Amsterdam. De organisatie is meerdere malen verkozen tot een van de beste softwarebedrijven van Nederland. Met gevoel voor business en met top-expertise in technologie ontwikkelt GlobalOrange applicaties voor Ticketscript, Aegon, KLM, Tikkie, VUmc en vele andere bedrijven.

Beide merken blijven afzonderlijk opereren onder een overkoepelend label dat voor het einde van 2020 wordt gelanceerd. Alle aangesloten labels gaan zich richten op de ontwikkeling van toonaangevende SaaS-producten en machine learning. De dagelijkse leiding zal in handen zijn van Yvo Gortemaker en Leopold van Oosten, de CEO’s van GlobalOrange en Amsterdam Standard. In de komende drie jaar is de nieuwe fusie gericht op een verdubbeling van de omvang door organische groei en de lancering van nieuwe boutique labels. Mogelijke verdere groei wordt gerealiseerd door de overname van andere bedrijven die op SaaS-ontwikkeling gericht zijn.

Partners